75 günde tamamlanan okul eğitime açıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2012 19:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Muğla'da ''Eğitime Yüzde 100 Destek'' kampanyası kapsamında, hayırsever Ayser Eren'in Bozüyük beldesine yaptırdığı ortaokul 75 günde tamamlanarak eğitime açıldı.

Bozüyük Ayser-Kazım Eren Ortakolu'nun yapımı için Muğla Valiliği'nde yapılan protokolün ihale işlemlerinin ardından 75 günde tamamlandı. Okul, düzenlenen törenle eğitime açıldı.

Törende konuşan Muğla Valisi Fatih Şahin, birkaç ay önce hayırsever Eren ailesiyle imzaladıkları okul protokolünün ardından okulu 75 günde tamamlayarak eğitime açtıklarını söyledi.

Ortaokulun bu kadar kısa sürede tamamlanarak eğitime açılmasından duyduğu mutluluğu dile getiren Şahin, ''Eğitim yılının başında böyle bir binanın hazırlanması çok önemli bir başarı. Bunda hem hayırsever ailemizin hem de okulun inşaatını yapan işçisinden mühendisine kadar bütün arkadaşlarımızın emeği var. Herkese teşekkür ediyorum'' dedi.

Şahin, okulda eğitim görecek öğrencilerin ülkesini seven, her yönüyle ülkesine fayda getirecek kişiler olarak yetişmesini istedi. Muğla'da eğitim anlamında önemli sıkıntı yaşamadıklarını belirten Şahin, ''Halkın, hayırseverlerin ve sivil toplumun katkısıyla Muğla'da eğitim alanında iyi çalışmalar yapılıyor'' diye koniuştu.

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir ise okulu Bozüyük beldesine kazandıran Eren ailesine ve diğer ilgililere teşekkür etti.

Bölgenin milletvekili ve akademisyen bir eğitimci olarak okulun eğitime açılmasından mutluluk duyduğunu kaydeden Demir, ''Türkiye'nin eğitimde yapacağı daha pek çok işler var. Çağdaş bir Türkiye yaratabilmek ve o hedefe ulaşabilmek için hepimizin eğitim alanına hizmetten uzak durmamamız gerekiyor'' diye konuştu.

Bozüyük Belediye Başkanı Yaşar Gencel de geçmişinde 4 muallimhanesi, 8 medresesi olan Bozüyük'te yeni bir eğitim kurumunun açılmasının kendisini çok mutlu ettiğini dile getirdi.

Hayırsever Ayser Eren ise okulun 75 gün gibi kısa sürede yapılmasında gece gündüz çalışan herkese teşekkür ederek. çocukların okulda iyi eğitim almalarını istedi.

5 derslik ile 2 laboratuvarı olan okul, daha sonra Vali Şahin, Milletvekili Demir ve hayırsever Ayser Eren tarafından açılış kurdelesi kesilerek eğitime açıldı.

Muhabir: Utku Uçrak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber