Sivas'ta 60 kişiye girişimcilik eğitimi verilecek

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) ve KOSGEB Müdürlüğü işbirliği ile uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin tekrar başlayacağı bildirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2012 17:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SESOB Başkanı Beşir Köksal, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacıyla KOSGEB Müdürlüğü ile çalışma yaptıklarını ve uygulamalı girişimcilik eğitimini hayata geçirdiklerini söyledi. Eğitimlerin faydalı olması nedeniyle 60 kişilik kurs daha açacaklarını dile getiren Köksal, iş kurmak isteyen adayların kimlik fotokopileri ile birlikte Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne başvurmalarını istedi. Daha önce yapılan eğitimlerde 90 adayın uygulamalı girişimcilik eğitimi aldığını dile getiren Köksal, eğitimler sonucunda bazı kursiyerlerin iş kurmak için çalışma yapmasının sevindirici olduğunu ifade etti. Köksal, ?Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak KOSGEB Müdürlüğümüze yapmış olduğumuz müracaat neticesinde 60 kişilik eğitim verilecektir. Kendi salonumuzda yapacağımız eğitimlerimiz sabah ve öğle olmak üzere 30'ar kişiden oluşmaktadır. 2 Ekim tarihinde başlayacak olan girişimcilik eğitimlerimiz 23 Ekim tarihinde sona erecektir. Bu eğitimleri bitiren kursiyerlerimize iş fikirlerinin KOSGEB'ten onaylanması halinde 30 bin TL'ye kadar hibe ve 70 bin TL'ye kadar da iki yıl ödemesiz 4 yıl vadeli yatırım kredisi alabilecektir? dedi.

Yapılan başvuruların ise 28 Eylül tarihinde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde komisyon huzurunda yapılacak olan değerlendirmenin ardından açıklanacağı vurgulandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber