KESK'ten Uzlaştırma Kurulu'nun kararına dava.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2005 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Uzlaştırma Kurulu'nun, başvurularını usulden reddetmesine dair kararın iptali ile bu karara ihtiyati tedbir konulması istemiyle, Ankara Nöbetçi İş Hakimliği'nde dava açtı.

Dava başvurusu öncesinde Ankara Adliyesi'nin önünde basın açıklaması yapan KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, Uzlaştırma Kurulu'nün kararının değiştirilmesi için dava açtıklarını ifade ederek "Diliyoruz ki bu ülke gerçekten bir hukuk devletiyse, iş mahkemeleri bu konuda gerekli duyarlılığı gösterecek ve en kısa sürede talebimize olumlu yanıt verecektir. Biz biliyoruz ki 2 milyon kamu emekçisinin sözcüsü KESK'tir. Hükümetle böyle bir mutabakata imza atan 2 konfederasyonun, kamu emekçilerinin sözcüsü olma özelliği yoktur"dedi

Uzlaştırma Kurulu'nun, başkanın muhalefet şehrine rağmen başvurularını usulden reddettiğini hatırlatan Tombul, Kurul'da aynı uzlaştırma kurulu üyeleri olmasına rağmen geçen yıl 3 konfederasyon tarafından yapılan başvuruların tek tek kabul edildiğini kaydetti.

KESK Başkanı Tombul, yasaya göre, toplu görüşme sürecinin hizmet kollarının üzerinden şekillendiğini belirterek, "Bırakın KESK'in başvurusunu, tek tek bir sendikanın bile uzlaşmaya varmadığı konularda Uzlaştırma Kurulu'na başvuru hakkı vardır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber