Ağaç mantarı, Çarşamba Ovası'nın yüzünü güldürdü

Türkiye'nin en verimli ovalarından biri olmasına karşın kavak ve söğüt ağaçlarının tehdidi altında bulunan Çarşamba Ovası'nda ağaç mantarı üretimi giderek yaygınlaşıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2012 09:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mayıs ayında ilçenin Yenikaracalı, Karacalı, Durusu ve Şeyhgüven köylerinde başlayan ağaç mantarı yetiştiriciliğinde ilk ürünler alınmaya başlandı.

Özellikle son yıllarda çok popüler olan ağaç mantarı türlerinin, tamamen doğal ortamlarda hiçbir kimyasal madde ve gübre kullanmadan yetiştirilmesi, diğer mantar ve besin maddelerine göre değerini bir kat daha artırıyor. Kültürü yapılan diğer mantarlara göre çevre koşulları bakımından daha az seçici olan ve ülkemiz koşullarına daha uygun olan ağaç türü mantarlar, hastalık ve zararlılara karşı dayanımı nedeniyle diğer mantar türlerine göre üretimini kolaylaştırıyor.

Lezzetli ve besin değeri yüksek olan ağaç mantarına halkın ilgisinin büyük olduğunu anlatan Çarşamba Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akman, konu ile ilgili yaptığı açıklamada deneme üretimi yapılan ağaç mantarı yetiştiriciliğinin, uzun ve orta vadede ilçe geneline yayılmasını hedeflediklerini açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber