Bursa'dan Myanmar'a 3 milyon 146 bin 475 TL'lik yardım

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Myanmar için açılan yardım kampanyasına bugüne kadar 3 milyon 146 bin 475 TL toplandığını belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2012 10:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Myanmar kampanyası kapsamında toplanan yardım miktarını yaptığı basın açıklaması ile açıkladı. Harput, eski adı Burma olan Myanmar'da yaşayan Müslümanların büyük sıkıntılar yaşadığına dikkat çekerek, ?Tek kusurları Müslüman olmak olan bu bölge halkının, diğer insanlar tarafından, ne tür büyük sıkıntılara maruz kaldığı, dünyanın gözü önünde hangi acıları yaşadığı hepimizce malum. Asırlar önce bizim İslam alemi olarak, Osmanlı olarak en sıkıntılı anlarda en güzel dayanışmayı gösteren bu insanların, bugün aynı dayanışmayı onların yanında olmasını beklemek de onların hakkıdır.? dedi.

3 MİLYONLUK YARDIM

Türkiye'de tüm kurum ve kuruluşlar nezdinde Myanmar için ciddi bir yardım kampanyası başlatıldığını hatırlatan Vali Harput, ?Bursamızda da bu kampanyayı başlattık. Bugün ben Bursamızda bugüne kadar devam eden kampanyalarla alakalı son durumu vatandaşlarımıza bilgi olarak iletmek istiyorum. Şu ana kadar Bursamızda çeşitli bankalara değişik hesaplar açıldı. Bir de valiliğimiz özel bir hesap açtı. Bunun dışında müftülüğümüz camilerimizde bazı Cuma namazlarından sonra Myanmar için özel kampanyalar düzenledi. Bursa'da 6 ayrı hesapta şu ana kadar Myanmar'daki insanlar için başlatılan kampanyalarda toplanan yardım tutarının 3 milyon 146 bin 475 TL olduğunu belirtmek istiyorum.? şeklinde bilgi verdi.

Hayırsever kurum ve vatandaşlara duyarlılıklarından dolayı teşekkür eden Vali Şahabettin Harput, ?Aslında hayır bir gönül işidir. Burada vermenin zevkini almak insanların özellikle yaşamak istediği bir tutkudur. Kimi insanlar vardır, sürekli verirler, verdikçe de Allah onlara verir. Ben bu vesile ile bu güzel kampanyaya destek veren tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum.? diye konuştu.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, sözlerini şöyle tamamladı: ?Ayrıca, sivil toplum kuruluşlarımızın da bazı ?Kimse Yok mu?' gibi ya da ?insan hakları' gibi bir kısım kuruluşlarının doğrudan Myanmar'a yaptıkları yardımları biliyoruz. Bu yardımlar bu meblağlar içerisinde değil. Vatandaşlarımıza ben bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu yardımların devam etmesinin özellikle faydalı olacağını vurgulamak istiyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber