Muş'ta yarım asırlık sarmaşık dikkat çekiyor

Muş'ta 4 katlı bir binanın etrafını saran yaklaşık yarım asırlık sarmaşık, görenlerin dikkatini çekiyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2012 13:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan evin sahiplerinden Maşallah Sevinç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, binalarının 60 yıl önce yapıldığını, sarmaşığınsa yaklaşık 50 yıl önce bina bahçesine dikildiğini söyledi.

Sevinç, şöyle konuştu:

"Binayı babamın esnaf arkadaşlarından Nurettin Yurtlu yaptırmış. Sarmaşık ağacını da 10 yıl sonra kendisi dikmiş. Biz binayı 40 yıl önce satın alırken sarmaşık ağacının sadece kökü vardı. Babam ağaca gerekli bakımı yaparak bugüne kadar getirdi. Ağaç tek gövde üzerine yükseliyor. Sarmaşık göze hoş geliyor ve seyir zevki var. Sarmaşık binanın etrafını kaplamış durumda. Sarmaşığı görenler ilgiyle izliyor."

Kendisinin binanın altında marangoz dükkanının olduğunu anlatan Sevinç, sarmaşık ağacına her zaman su verdiğini ifade etti.

Sevinç, "Çok az su vermemize rağmen sarmaşık hızlı bir şekilde büyüyor. Sarmaşığa zarar vermemek için binayı boyamıyoruz. Ağaç kışın bütün bitkiler gibi yapraklarını döküyor. Baharda ise tekrar canlanıyor ve her yıl aynı görüntü ortaya çıkıyor. Ayrıca mevsime göre ağaç farklı renkler alıyor. Bu da güzel görüntü oluşturuyor" dedi.

Muhabir: Özkan Ergün

Yayıncı: Berin Arslan Çetin

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber