Neşet Ertaş vasiyeti gereği babasının 'ayak ucuna' defnedilecek

Türk halk müziğinin usta sesi halk ozanı Neşet Ertaş'ın vefatının ardından arkadaşları ve akrabaları Kırşehir'de seferber oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2012 16:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ertaş'ın babası Muharrem Ertaş'ın evi temizlenip düzenlenerek taziyeye hazır hale getirildi. Ertaş'ın, "Beni babamın ayağının ucuna defnedin.'' şeklinde vasiyeti gereği Bağbaşı Mezarlığı'nda bulunan babasının kabrinin yanında defnedilmesi için hazırlık başlatıldı.

Saz arkadaşlarından aynı zamanda akrabası olan keman ustası Garip Hüseyin, Neşet Ertaş'ın vefatı nedeniyle çok üzgün olduklarını belirtti. Ertaş'ın, yüzyılın en büyük ustası bozlak sanatçısı olduğunu dile getiren Garip Hüseyin, büyük ustanın Kırşehir'i ve Türk halkını yetim bıraktığını söyledi.

Garip Hüseyin, "Türkiye'de dinlenen halk müziği ve türkülerin neredeyse yüzde doksanı kendisine aittir. Yeri doldurulamaz. Rahatsızlığı nedeniyle ziyaretine gittik. Anlık gördük. Allah'ın takdiri. Kırşehirlileri garip bıraktı." diye konuştu.

Neşet Ertaş'ın amcasının oğlu Emrah Ertaş ise 3 gün önce kendisini ziyaretine gittiğini, görüşüp sohbet ettiğini belirtti. Ertaş, şunları kaydetti: "Hastanede bir saat kadar yanında kaldık. Dermansızdı, konuşamıyordu. Dışarı çıktık, bütün ailesi orada, oğlu dışarıda boynuma sarıldı, ağladı, bacısı oradaydı ağladı. Sürekli irtibattaydık. Sabah haber geldi. Vefat ettiğini söylediler. Çok üzüldük. Halka mal olmuş biriydi. 'Babamın vasiyeti olarak babamın ayağının ucuna defnedin' demişti. Vasiyeti gereği babası Muharrem Ertaş ustanın yanına defnedilecek.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber