'240 Deniz Yıldızı' Eğitimciler Derneği'nin projesinde buluşuyor

Aksaray Eğitimciler Derneği'nin öncülüğü ve Nilüfer Derneği'nin katılımıyla düzenlenen ?240 Deniz Yıldızı' isimli eğitim projesi, ekim ayında başlıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2012 19:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri için açılan yedi aylık kurslarla, çeşitli nedenlerden dolayı dersaneye gidemeyen öğrenciler için temel derslerin verileceği uygulamada hazırlıklar tamamlandı.

Aksaray Eğitimciler Derneği tarafından, maddi imkansızlıklar ve coğrafi faktörlerden dolayı dersaneye gidemeyen başarılı ortaokul öğrencileri için düzenlenen yetiştirme kurslarına, bu eğitim yılında da devam ediliyor.

Nilüfer Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin de katıldığı ?240 Deniz Yıldızı' adı verilen projeyle Aksaray'ın şehir merkezi, Gülağaç ilçesi ile birçok köy ve kasabalarında bulunan, başarılı ve maddi imkanları elverişli olmayan öğrencilerin seviyelerinin yükseltilmesi için dernek imkanları seferber ediliyor. Yaklaşık yedi ay boyunca devam edecek temel dersler ve zararlı alışkanlıklar konusunda doktorlar ve emniyet yetkilileri tarafından verilecek seminerlerle öğrencilerin hem bilgi seviyelerinin artırılması hem alkol ve uyuşturucu vb. bağımlılıklar konusunda bilinçlendirilmesi planlanıyor.

AKDERE: 'İMKANLARIMIZI DENİZ YILDIZLARIMIZ İÇİN SEFERBER ETTİK'

Deniz Yıldızı isimli meşhur hikayeden esinlenerek hayata geçirilen proje ile birlikte Çanakkale gibi çeşitli gezilerin de düzenleneceği kurslara büyük bir katılım gerçekleşeceğini düşünen Eğitimciler Derneği, önümüzdeki hafta sonu 240 öğrenciyi belirleme sınavı yapacak.

Aksaray Eğitimciler Derneği Başkanı Menderes Akdere, üç yıldır uyguladıkları kurslarla öğrencilerin iyi seviyelere ulaştıklarını gözlemlemenin, daha geniş katılımlı bir kurs açmaları için iyi bir referans olduğunu ifade etti. Akdere, şöyle dedi:

"Ekim ayında başlayacak uygulama ile dersaneye gidemeyen başarılı öğrenciler için iyi bir alternatif oluşturuldu. Dernek üyesi öğretmenler tarafından haziran ayına kadar dernek binası, Nilüfer Derneği, Gençlik Spor Merkezi, Sultanhanı ve Gülağaç okuma salonlarında verilecek kurslarla liselere giriş sınavlarına hazırlanacak öğrenciler, değişik aktivitelerle güzel vakitlerde geçirecek. Kurs, değişik okullardan gelecek öğrencilerin de kaynaşmasına neden olacak. Aksaray ilindeki, başarılı olma kapasitesi ve isteği olan, ancak maddi yetersizlik ve coğrafi uzaklıktan dolayı dershaneye gidemeyen veya özel ders alamayan 12, 13-14 yaş grubundaki ilköğretim öğrencilerinin liselere giriş sınavına hazırlamak üzere, okuma salonu ve 4 adet dersliği öğrenci kardeşlerimiz için hazırladık. Bu proje ile ayrıca, hedef kitlemiz içerisinde yer alan 240 öğrenciyi lise sınavlarına hazırlayarak, eğitimde fırsat eşitliğine katkı sağlamayı ve öğrencilerin sosyal ve kültürel açıdan gelişmelerine, okuyan, düşünen, araştıran bireyler olmalarına yardımcı olmayı hedeflemekteyiz. Bilindiği gibi geçmişte birçok deniz yıldızımız, yani fakir öğrencilerimiz imkansızlıklardan dolayı okuyamamanın acısını çektiler. Amacımız, onlara herhangi bir bahane bırakmadan uygun eğitim koşulları hazırlamaktır. Arkadaşlarımız, bu konuda önceki yıllarda fedakarca çalışarak bunu gösterdiler. Bu yıl daha geniş bir katılımla ve Halk Eğitim Merkezi'nin katkılarıyla deniz yıldızlarımızı güzel ortamlarda buluşturmak istiyoruz."

SEÇME SINAVI 29 EYLÜL'DE SEMA KOLEJİ'NDE

Ayrıca, 29 Eylül Cumartesi günü Sema Koleji'nde seviye tespit sınavının yapılacağı projeye, Aksaray Emniyet ve İl Sağlık müdürlüklerinin de seminerlerle destek olacağı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber