Hoşgörü Eğitim Kurumları'na 'Türk Kültürüne Hizmet Ödülü'

Osmaniye Özel Hoşgörü Eğitim Kurumları'na Osmaniye Folklor Araştırma Derneği (OFAD) tarafından ?Türk Kültürüne Hizmet Ödülü' verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2012 19:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

OFAD tarafından her yıl düzenlenen 'Geleneksel Çukurova Âşıklar Bayramı ve Âşık Feymani Şenlikleri' kapsamında, Yüksel Özden anısına verilen ?Türk Kültürüne Hizmet Ödülü' bu yıl Osmaniye Özel Hoşgörü Eğitim Kurumları'nın oldu.

Osmaniye Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla OFAD tarafından düzenlenen şenliklerin ödül töreninde ödülün, Osmaniye Özel Hoşgörü Eğitim Kurumları'na Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Osmaniye'de yapılmasına öncülük etmesi ve Türk kültürüne yaptığı katkı ve destek nedeniyle verildiği bildirildi.

Son günlerdeki terör olayları ve şehit haberleri nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda yapılması planlanan şenlik bölümü iptal edilen Âşıklar Bayramı'nın ödül töreni OFAD'da yapıldı. Törene Vali Yardımcısı Yusuf Özdemir, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Tabur ile yurdun dört bir yanından davetli olan onlarca halk ozanı ve davetliler katıldı.

Merhum Yüksel Özden'in kız kardeşi Günay Özden'in elinden Hoşgörü Eğitim Kurumları adına ödülü alan Dr. Münir Cerrahoğlu, Türkçe Olimpiyatları'nın Türk kültürüne katkılarını dile getirdi.

Cerrahoğlu, beğenisi ve ünü Türkiye'yi aşan Dünya'nın konuştuğu, birçok ülkede düzenlenen Türkçe Olimpiyatları'nın Osmaniye'de yapılmasının ayrı bir önem taşıdığını ve on binlerce Osmaniye halkının Türk kültürüne ve Türkçeye verdiği önemin bir göstergesi olarak statlara sığmayacak şekilde olimpiyatlara büyük teveccüh gösterdiğini ifade etti.

Dr. Münir Cerrahoğlu, kurumlarını böyle bir ödüle layık görmeleri nedeniyle OFAD Başkanı Abdullah Gizlice'ye ve OFAD Yönetim Kurulu'na teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber