Aşıklar gecesinde teröre lanet yağdı

Osmaniye Folklor Araştırma Derneği (OFAD) tarafından geleneksel olarak her yıl düzenlenen Uluslararası Çukurova Aşıklar Bayramı ve Aşık Feymani Şenlikleri bu yıl terör olayları nedeniyle buruk geçti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2012 21:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

smaniye Cumhuriyet Meydanı'nda yapılması planlanan şenliklerin eğlence bölümü Osmaniye'de cuma ve pazar günü 2 şehit olması nedeniyle iptal edildi. Program Akyar Caddesi üzerindeki Salih Sefa Yazar Kültür Evi'nde yapıldı. Şehitler anısına içeriği 'Şehitleri anma ve terörü lanetleme gecesi' olarak değiştirildi. Aşıklar söyledikleri şiirlerle şehitleri anarken, terörü de lanetledi.

Bu yıl şenliklere Türkiye, Azerbaycan ve Kerkük'ten olmak üzere 15 halk ozanının katıldığını belirten OFAD Başkanı Abdullah Gizlice, gecenin şenlik olarak değil son günlerde artan terör olaylarında hayatını kaybeden şehitleri anma programı olarak değiştirildiğini söyledi. Gizlice, "Ülkemiz üzerinde son günlerde oynanan oyunlara karşı birlik ve beraberliğimizin korunmasına çaba gösterelim. Artan terör olaylarına karşı halk ozanları olarak bizim tek silahımız sazımızdır. Bin yıllık kardeşliğimizi kimsenin bozmaya hakkı yok, kimseye verecek bir karşı toprağımız da yok. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, terörün her türlüsünü şiddetle kınıyoruz." dedi.

Programın sunuculuğunu Aşık Temel Turabi yaptı. Sahneye davet edilen halk ozanları seslendirdiği şiir, ağıt ve türküleri ile teröre karşı olduklarını dile getirdi. Duygusal anların yaşandığı etkinlikte, Karacaoğlan Kültür Ödülü Halk Ozanı Ahmet Poyrazoğlu'na, Dadaloğlu Kültür Ödülü Hakim Bahri Aydoğan'a, Abdulvahap Kocaman Kültür ödülü Aşık Temel Turabi'ye, Halk Kültürü Hizmet ödülü Murat Oto'ya ve Hoşgörü Eğitim Kurumları adına Okulu Müdür Yardımcısı Münir Cerrahoğlu'na verildi.

Aşık Feymani, "Ağlarken gülmeyi, gülerken de düşünmeyi bilen bir milletiz. Onun için bu oyunlar aslında bize çok küçüktür. Bizim daha sırtımız kızmadı, kızdığımı ortaya çıkar. Biz üzülürüz ama o üzülmenin içinde de çare ararız. Sabrın içerisinde olgunluk, olgunlukla da müşkülatları halletme yoluna bakarız. Bunlar düşman oyunu, bu oyunu bozmak için çare arıyoruz. İnşallah biz bu zulmetler içerisinden çıkacağız. Ama biz yine de dürüstlük, doğruluk ve sabır telkin ederek inşallah bu zulmün içerisinden tez çıkarız." ifadelerini kullandı.

Programa Aşık Feymani (Osmaniye), Aşık Temel Turabi (Erzurum), Aşık Muhsin Yaralı (Aydın), Aşık Atnan Özcandan, Aşık Eyyubi (Adana), Ozan Aşikar (Osmaniye), Aşık Devai (Mersin), Aşık Ahmet Poyrazoğlu, Aşık Ozan Nihat, Aşık Osman Akçay, Aşık Osman Karayiğit, Aşık Gaygılı, Aşık Dursun Yeşiloğlu, Aşık Ahmet Telafarli, Aşık Ali Rıza Ezgi, Aşık Seyfi Metin ve Aşık İdris katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber