Muş Cezaevi'nde örnek proje

Muş Cezaevi'nde Sosyal Destekleme Programı(SODES) çerçevesinde Kalkınma Bakanlığı'nın finansal desteği ile yaptırılan halı saha, cezaevleri için örnek bir proje teşkil ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2012 21:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muş Cezaevi'ndeki halı sahanın açılışına Muş Valisi Ali Çınar, Başsavcı Hasan Kaya, Belediye Başkan Vekili Muhterem Bozkurt ve il Emniyet Müdür Muharram Durmaz katıldı.

Açılışta SODES'in ne kadar gerekli bir program ve ne kadar önemli olan bir proje olduğunu belirten Vali Ali Çınar, ?Gerçekten SODES'in önemini buradaki bu eseri görünce daha iyi anladım. SODES ilk kurgulanırken 2007 yılında ilk laboratuvar çalışmaları, pilot il olan Gaziantep'te Şahinbey Kaymakamlığı olarak bize nasip olmuştu. Daha sonra 2008 yılında GAP illeri dediğimiz Güneydoğu'da 9 ilde bu uygulamalara başlandı. Bu uygulamalardan bir tanesi de Gaziantep'ti, bunu biz 2008, 2009 ve 2010 yıllarında uyguladık. 3 yıl uyguladıktan sonra 2011 yılı itibari ile de ilimizde uygulanmaya başlandı. Üçüncü yıldır Muş ilimizde de uygulanıyor. Şu an ülkemizin 30 ilinde SODES yani Sosyal Destek Programı projeleri uygulanıyor. Bu projeler daha çok sosyal içerme, istihdam, kültür, sanat ve spor projelerini kapsamakta." dedi.

Açılışını yaptıkları cezaevindeki bu spor tesisi projesinin de kültür, sanat ve spor programı çerçevesinde cezaevi yönetimince hazırladığını dile getiren Vali Çınar, sözlerine şöyle devam etti: "Bu projemiz Kalkınma Bakanlığımız tarafından finansal destekte bulunuldu ve 2012 yılı başından itibaren çalışmalara başlandı, bugün itibari ile de açılışı yapıyoruz. Bu tesisin yapımında emeği geçen başta projeye ön ayak olan, yapımı ile ilgilenen halen Bandırma Adliyesi'nde başsavcı olarak görev yapan Mustafa Bilgin Pişkin Başsavcımıza da özellikle teşekkür etmek istiyorum. Bu tesisin cezaevimize, cezaevimizde kalan misafirlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu türlü projelerin ilimizde devam edeceğini belirtmek istiyorum."

Başsavcı Hasan Kaya ise ?Burada yapılan bu kapalı spor salonu Muş'un en modern spor salonu olma vasfını taşımaktadır. Başta Sayın Valimiz olmak üzere SODES yetkililerine, emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Cezaevimizde hem eğitim yönünden, hem sosyal etkinlikler yönünden hem de mesleki kurslar yönünden çok yoğun bir çalışma yapılmaktadır. Diğer kurumlar da bize olan desteklerini esirgemiyor, bu konuda da kendilerine teşekkür ediyorum. Her kiminle görüştü isem cezaevi ile ilgili olacak bütün faaliyetlerde seve seve görev alacaklarını bize ifade ediyorlar." şeklinde konuştu.

Programın bitiminde turnuvalarda derecelere girenlere protokol tarafından kupaları takdim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber