Parti yöneticileri 3 dönem şartından muaf olmayacak

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 26 Eylül 2012 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti'nin geleceğini şekillendirecek 30 Eylül kongresiyle ilgili 4 ayrı komisyonda yürütülen çalışmalarda sona gelindi.

Genel Merkez'in 8. katında kurmaylarıyla art arda toplantılar yapan Erdoğan, kongre konuşması üzerinde de çalışıyor.

30 Eylül Büyük Kongresi öncesinde AK Parti'de 4 ayrı komisyonda yürütülen çalışmalarda sona gelindi. Bin 490 delegenin oy kullanacağı kongreye hükümet ve devlet başkanları düzeyinde katılım olacak. 30 bin kişinin Ankara Spor Salonu'nda izleyeceği kongrede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'lider ülke, ileri demokrasi, birlik ve beraberlik mesajları' verecek. Kongre salonunda çalınacak müzikler netleşti. Yine Türkiye'nin mozaiğini yansıtacak şarkılar ve Türküler çalınacak. Sözleri ve bestesi Özhan Eren'e ait olan şarkı için klip çekildi. Klipte 81 il teşkilatından partililer rol aldı.

BDP ile Beşar Esed'in davet edilmeyeceği kongrenin demokrasi şöleni şeklinde geçmesi için yoğun güvenlik önlemi alındı. Basın mensubu ve gazeteciler için özel düzenleme yapıldı. Ankara Spor Salonu'nda 1100 seçilmiş, 390 tabi toplam 1490 delegenin oy kullanacağı seçimlerde Erdoğan son kez Genel Başkan adayı olacak.

PARTİ KURUCULARI 3. DÖNEM ŞARTINDAN MUAF OLMAYACAK

Kongrede en çok merak edilen konuların başında tüzükte yer alan 3 dönem şartında yapılacak değişiklik geliyor. Gümrük Bakanı Hayati Yazıcı'nın başkanlığında bir komisyonun tüzük tadilatıyla ilgili çalışıyor. 3 dönemi daha anlaşılır, daha net hale getirilecek. '3 dönem üst üste milletvekilliği, belediye başkanlığı' ibareleri eklenerek yeniden geri dönmenin önü açılacak. AK Parti kurucularının 3 dönem şartından muaf tutulacağına ilişkin haberler ise doğrulanmadı.

KURTULMUŞ VE SOYLU MKYK'DA

Kongrede 2023 vizyonuna ilişkin revizyonlar yapılacak. Son seçimde açıklanan Kanal İstanbul, İstanbul'a 3. büyük havaalanı, İstanbul ve Ankara'ya yeni şehirler, sağlık kampusları, marka şehirler gibi çılgın projelere özel vurgu olacak. HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ve yine Demokrat Parti'nin eski Genel Başkanı Süleyman Soylu başta olmak üzere yeni katılımlarla şekillenecek MKYK ve MYK listeleri 30 Eylül'de netlik kazanacak. AK Parti'yi 2013'te yerel yönetimler, 2014'te Cumhurbaşkanlığı, 2015'te milletvekili genel seçimlere hazırlayacak kadroda Kurtulmuş, Soylu ve Teoman Rıza Güneri'nin yer alacağı belirtiliyor.

GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI ARTACAK MI?

Kongrede partinin MKYK üye sayısını değiştirmek için tüzüğü değiştirmek gerekiyor. Genel başkan yardımcılarının sayısının artması için de Erdoğan'ın takdirinde. Genel başkan yardımcılıklarının artması için bir çalışma bulunmuyor.

Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde kongreye çalışıyor. Genel Merkez'deki 8. katta kurmaylarıyla kongre hazırlıklarına son şeklini veren Erdoğan, yapacağı konuşmayı da gözden geçiriyor.

HASAN BOZKURT - BUGÜN GAZETESİ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber