Elektrik akımına kapılan boya ustası, yardım bekliyor

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 4 ay önce çalıştığı sırada elektrik akımına kapılan boya ustası Mehmet Polat, yardım bekliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2012 09:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastaneden taburcu olan Polat, 3 ayda bir yenilenmesi gereken yanık elbisesini maddi imkansızlıklar nedeniyle alamadığını ifade ediyor.

Elbistan'da bir binada boya yaparken boya fırçasının enerji nakil hattına takılması nedeniyle ağır yaralanan Polat, ambulans helikopterle sevkedildiği Elazığ'da 4 ameliyat geçirdi. Günlerce yoğun bakımda kaldıktan sonra taburcu edilen Polat, sağlığına kavuşamadı. Şimdilerde ayakta durmakta bile zorlanan

Polat, normal giysi de kullanamıyor. Yanık giysisi için Kaymakamlığa müracaatta bulunduğunu, kendisine bir yanık elbisesi temin edildiğini anlatan Poyat, ancak bu giysinin 3 ayda bir değiştirilmesi gerektiğini söylüyor.

Her bir elbisenin 3 bin lira olduğunu kaydeden Polat, maddi imkansızlıklar nedeniyle bunu karşılayamadığını ifade ediyor. 3 ay sonra tekrar ameliyat olacağını belirten Polat, "Yanık elbisesi gerekiyor. O silikonluymuş, kaşındırmıyormuş. Yaraları düzeltiyormuş. Boynuma kadar yanmış. Vücudumdan yama yapmışlar." diyor.

Mehmet Polat'ın eşi Gülistan Polat ise 3 çocuk ile sıkıntıda olduklarını ve yardım beklediklerini vurguluyor. Polat, "Ben kiracıyım. Hiç bir sosyal güvencemiz yok. Devletin bize bir el atmasını istiyoruz. Bir yıl boyunca yanık giysisi giyme şartı var. Benim de bunu karşılayacak durumum yok. Sosyal güvencimiz, sağlık güvencemiz yok. 3 küçük çocuk okula gidiyor." diyerek içinde bulundukları durumu anlatıyor.

Bu arada Elbistan Kaymakamlığı, ilk yanık elbisesini temin ettiği Polat için yeniden çalışma başlattığını bildirdi. Aile, yanık elbisesinin geleceği günü dört gözle bekliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber