EGSİAD'dan gıda seköründe yeni iş fırsatı

Eskişehir'in gıda sektörünün önde gelen firmaları, Eskişehir Girişimci Sanayici ve İşadamları Derneği (EGSİAD)'nin organize ettiği Gıda İş Geliştirme Platformu'nda bir araya gelecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2012 12:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TUSKON'a bağlı Anadolu İşadamları Federasyonu(ANFED) tarafından düzenlenen ve 24 işadamları derneğinin buluşacağı platformda katılımcılar, ciddi iş anlaşmaları yapma fırsatı bulacak.

Anadolu İşadamları Federasyonu çatısı altında bulnan EGSİAD Gıda Tarım ve Hayvancılık Komisyonu tarafından bölgesinde etkin firmaların iş hacmini geliştirmek amacıya düzenlenen Gıda İş Geliştirme Platformu, 300 işadamının buluşma noktasına olacak. EGSİAD'ın organize ettiği iş forumunda, 14 il ve 7 merkezi ilçedeki işadamları dernekleri karşılıklı iş görüşmeleri yapma fırsatı bulacak. Bu derneklere bağlı bulunan yaklaşık 300 firma için ortalama 20, toplanma 2 bin 500 karşılıklı iş görüşmesi planlanıyor. Ayrca katılımcı firmalar Avrupa ve Ortadoğu'nun en büyük gıda toptancısı Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Ankara Toptancılar Derneği (GİMAT) ile irtibat kurma fırsatı bulacak. Platform 29 Eylül tarihinde Ankara Sheraton Otel'de düzenlenecek.

Düzenlenecek Gıda İş Geliştirme Platformu'nun Türk gıda sektörü temsilcileri için çok önemli olduğunu kaydeden EGSİAD Gıda Komisyonu Başkanı Murat Bayar, gıda sektörünün her geçen gün geliştiğini söyledi. Yaklaşık 15 milyon kişinin yaşadığı Anadolu Bölgesi Haberleri'>İç Anadolu Bölgesi'nin tüketim kültürü açısından ülke ortalamasının üzerinde seyrettiğini ifade eden Bayar, "Sektörün kendi içerisindeki hızlı yapısal değişikliklerinin yanı sıra küresel çaptaki değişiklikler, EGSİAD Gıda Tarım ve Hayvancılık Komisyonu olarak bizleri, federasyonumuz ANFED çerçevesinde bu konuda bir takım çalışmalar yapmaya yöneltti. Üyelerimizi bir araya getirmek, kuruluş felsefemize paralel bir şekilde ticari ve ekonomiyi geliştirmeyi hedefleyen faaliyetler düzenlemek, bölgesel ticaretin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Gıda İş Geliştirme Forumu, 14 ilden ilgili sektör firmalarının bir araya gelmesine imkan tanıyacak." diye konuştu.

Gıda İş Forumu'na destek verdiklerini ifade eden İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Gıda ve Yem Şube Müdürü Fatma Erdoğan ise platformun öneminden bahsetti. Erdoğan, gıda sektöründe düzenlenecek bu tür programlara desteklerinin devam edeceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber