Orman muhafaza memurlarının naklinde acele etmeyin yazısı

24 Eylül tarihinde yapmış olduğumuz "6 bin Orman Muhafaza Memuru tepkili" haberinden bir gün sonra, Orman Genel Müdürlüğü, 27 bölge müdürlüğüne yazı yazdı. Söz konusu yazıda, eğitim öğretim döneminin başlamış olmasından dolayı nakil işlemlerinde acele edilmemesi istendi. Detaylar için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Eylül 2012 12:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

17 Ağustos'taki yönetmelik değişikliyle birlikte Orman Muhafaza Memurlarına zorunlu rotasyon getirilmişti. Yönetmeliğe göre, aynı şeflikte 5 yıl, aynı müdürlükte ise 10 yılını doldurmuş olan orman muhafaza memurlarının zorunlu olarak yer değiştirmesi isteniyordu. Orman Genel Müdürlüğü, yönetmelik hükmünün gereğinin yapılabilmesi için 27 Ağustos'ta 27 bölge müdürlüğüne yazı yazdı ve rotasyonun yapılmasını istedi.

Oluşan tepki üzerine, 24 Eylül tarihinde yapmış olduğumuz haberde, bugüne kadar bir düzen kurmuş olan insanların bir anda yer değişikliklerinin yapılmak istenmesinin uygun olmadığını ve işlemlerin bir süre geciktirilmesi öneri olarak sunmuştuk.

Söz konusu bu öneri hayata geçti. Orman Genel Müdürlüğü dün 27 bölge müdürlüğüne bir yazı gönderdi. Yazıda müdürlükte 10 yıllık hizmet süresini doldurmuş olanların talepleri dışındaki tayinlerinde acele edilmemesi istendi. Aynı şeflikte 5 yıllık hizmet süresini tamamlamış orman muhafaza memurlarının da, şeflikler arasında atama işlemlerine öncelik verilmesi istenmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber