'Filistin'le ilişkileri sadece ticari değil, insani boyutuyla da önemsiyoruz'

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ile Filistin El-Halil Ticaret Sanayi ve Tarım Odası arasında ticari işbirliği ve kardeşlik protokolü imzalandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2012 13:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, geçtiğimiz yıl Gaziantep'ten Filistin'e 2 milyon doların üzerinde ihracat yapıldığını ifade ederek, "Biz ilişkilerin geliştirilmesini sadece ticari boyutuyla değil, dayanışma ve insani boyutuyla da önemsiyoruz." dedi.

Filistin'den gelen heyet, Gaziantep temasları kapsamında GTO'yu ziyaret etti. Ziyarette konuşan GTO Yönetim Kuruşu Başkanı Mehmet Aslan, "Filistinliler bizim kardeşimizdir. Gaziantep olarak da bizim Filistin'e ayrı bir sevgi ve sempatimiz vardır. Filistin'in yaşadığı sıkıntıları, Gaziantepliler kendi sıkıntıları olarak değerlendirmiştir. Biz de GTO olarak Filistinli kardeşlerimizle işbirliği ve dayanışmayı artırmak için kendilerini davet ettik." diye konuştu.

Karşılıklı görüşmelerde hem ticari hem sosyal anlamda ilişkilerin daha fazla gelişeceğini ümit ettiklerini kaydeden Aslan, "Biz bu konuda her türlü dayanışmaya hazırız. Ticari anlamda son birkaç yıldır Gaziantep ile El Halil bölgesi arasında ticari ilişkiler iyi bir ivmeyle yukarı doğru tırmanıyor. Geçtiğimiz yıl Gaziantep'ten Filistin'e 2 milyon doların üzerinde de ihracat yapıldı. Tabi bu rakamları yukarı taşımak daha fazla işbirliği içinde olmak için de her türlü gayreti göstermeye hazırız. Biz ilişkilerin geliştirilmesini sadece ticari boyutuyla değil, dayanışma ve insani boyutuyla da önemsiyoruz." ifadelerini kullandı.

Filistin El-Halil Ticaret Sanayi ve Tarım Odası Başkanı Ahmed El Omari de konuşmasında ikinci Abdulhamit'in İsrail'in Filistin'deki emellerine karşı duran bir lider olduğunun önemle altını çizdi. Türkiye'nin ezelden beri düşüncesinin Filistin'den yana olduğunu dile getiren Omari, "Kardeşlik protokolü imzalamak için Gaziantep'te bulunmaktan onur duyuyoruz. Size tüm Filistin halkının selamlarını iletiyorum." şeklinde konuştu. Omari, Gazianteplileri de kutsal mekanları ve odalarını ziyaret için Filistin'e davet etti.

Konuşmaların ardından iki oda arasında ticari işbirliği ve kardeşlik protokolü imzalandı. Aslan ve Omari, protokol imzasından sonra da hediyeleşti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber