Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin öğrencilere desteği sürüyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, öğrencilere sunduğu desteği sürdürüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2012 13:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde sürdürülen projeler çerçevesinde, 2012-2013 öğretim yılında da Ankara'daki ilköğretim ve liselerde eğitim gören 60 bin öğrenciye giysi ve kırtasiye desteği sunuluyor, sosyal ve kültürel etkinliklerle okulda alınan eğitim destekleniyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ayrıca 33 engelli okulunda eğitim gören yaklaşık 3 bin 500 öğrenciye yemek verirken, üniversite öğrencilerine Başkent'in 5 farklı noktasında sabahları sıcak çorba-ekmek ikram ediyor. Ailelerinden ayrı yaşayan üniversite öğrencilerini de düşünen Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin bütçelerine katkı sağlamak amacıyla iki ayrı merkezde 8 yıl önce başlayan çamaşır yıkama, kurutma ve ütüleme hizmetini bu yıl da sürdürüyor.

60 BİN ÖĞRENCİYE EĞİTİM DESTEĞİ

Büyükşehir Belediyesi'nin yıllar önce başlattığı eğitime destek projeleri kapsamında bu yıl da ihtiyacı olduğu tespit edilen 60 bin öğrenciye içerisinde kırtasiye malzemesi yer alan okul çantası, kaban ve bot dağıtılıyor. Ankara'daki okullarda eğitim gören ve desteğe ihtiyacı bulunan öğrenciler, eğitim döneminin ilk haftasında Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ile İl ve İlçe Milli Eğitim müdürlüklerinin ortaklaşa gerçekleştirdiği çalışma sonucu belirleniyor. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, bot, kaban, okul çantası ve kırtasiyeden oluşan eğitim destek paketini okullara ulaştırarak, bu öğrencilere tek tek dağıtıyor. Büyükşehir Belediyesi Ankara mücavir sınırları içerisinde yer alan 33 engelli okulundaki yatılı olanlarına 3 öğün olmak üzere yaklaşık 3 bin 500 öğrenciye yemek veriyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencilerine yönelik olarak da hizmetlerini sürdürüyor. Ankara'daki üniversite eğitimine bu yıl başlayan öğrencileri AŞTİ'de karşılayan, hem Başkent hem de hizmetler hakkında bilgiler veren Büyükşehir Belediyesi, 2005 yılında başlattığı çorba dağıtımını bu yıl da sürdürüyor. Çorba dağıtım araçları, sabahın erken saatlerinde Onkoloji Hastanesi, Hacıbayram Camii, İbn-i Sina Hastanesi önü, Beşevler Metro İstasyonu çıkışı ve Kurtuluş Parkı yanı gibi 5 farklı noktada öğrencileri güne hazırlıyor.

Kısıtlı bir bütçe ile eğitimlerini sürdürmek zorunda kalan üniversite öğrencilerine katkı sunan Büyükşehir Belediyesi, yine aynı mantıkla eğitim bütçelerini desteklemek amacıyla Kurtuluş ve Cebeci'deki 2 ayrı merkezde verdiği çamaşır yıkama hizmetine bu yıl da devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi 41 noktaya yayılan Aile Yaşam Merkezleri, Çocuk Kulüpleri ve Gençlik Merkezleri ile Çocuk Meclisi, Feza Gürsey Bilim Merkezi ve Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi binlerce üyeyi çeşit çeşit etkinlikle ağırlamayı sürdürüyor. Başkentli öğrencilerin örgün eğitimine etüt sınıfları ile destek sunan, matematik, İngilizce, fen bilimleri ve Türkçe branşlarında eksiklikleri tamamlayan merkez eğitmenleri, yetenek ve ilgilerine göre de anaokulundan üniversiteye kadar her yaştan öğrenciye müzik, spor, resim, el sanatları branşlarında kurs hizmeti veriyor.

Başkent'teki müzeler, tarihi ve turistik yerlere düzenledikleri gezileri ile üyelerinin yaşamlarına yeni pencereler açan merkezler, çocuklarının güvenli bir çatı altında sosyalleştiğini gören ailelere de büyük kolaylık sağlıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber