Serviste öldürülen öğrencinin ailesinin isyanı

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde 7 ay önce okul servisinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Fatmanur Gedik'in ailesi olayın ardından ihmali olduğunu öne sürdükleri sorumluların cezasız kaldığını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2012 14:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kadirli ilçesinde 7 ay önce aşkına karşılık bulamadığı Fatmanur Gedik'in (16) içinde bulunduğu okul servisinin önünü kesen Sinan Dursun isimli şahıs yanında getirdiği pompalı tüfekle servis aracına ateş etmiş olay sonrası araçta bulunan Fatmanur Gedik ile Fatmagül Yalçın (16) hayatını kaybetmiş Rümeysa Demirel (16) ise yaralanmıştı. Saldırgan Sinan Dursun ise aynı tüfekle intihar etmişti.

Aradan 7 ay geçmesine rağmen olayda ihmali bulunduğunu öne sürdükleri savcılar hakkında şu ana kadar herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığından haberleri dahi olmadığını söyleyen anne Gülay Gedik, 2'si savcılığa 7'si de karakola olmak üzere 9 defa şikayette bulundukları saldırgan Sinan Dursun'u her seferinde serbest bırakan ve kendilere koruma vermeyen yetkililer hakkında şikayetçi oldu. Gedik, "Savcıya bizzat söyledim bu adam kızımı öldürecek dedim. Beni dinlemediler. Kızımı kendim koruyordum. Olay günüde aynı servis aracında bende vardım. Kızım kollarımda can verdi. Allah bana bu acıyı yaşattı. Ama olayda ihmali olanlar şu anda hala görevinin başındalar. Kızımı öldüren adamın hapis cezası çıkmış 10 gün içinde gel teslim ol diye kendisine yazı göndermişler. 9. gün geldi benim kızımı öldürdü. Devlet bari bize 10 gün koruma verseydi. ya da haberimiz olsaydı ben kızımı 10 gün evden dışarı çıkarmazdım. Bir defasında karakola şikayet ettik. Biz karakoldayken o katil de geldi. İfademizi aldılar. Sonra dışarı çıktık. Baktım o da bizden önce çıkmış. Bizi karakolun önünde tehdit etti. 'Bu kızı öldüreceğim' dedi. Ben polislere 'karakolun önünde tehdit ediliyoruz' dedim. Onlarda bana 'biz ne yapalım bizde sizin gibiyiz elimiz kolumuz bağlı savcı ne derse biz onu yaparız' dediler. Neticede ölüm geliyorum dedi. Ben bu olayda 1. derecede savcıları suçlu buluyorum. Kızımın ölümünde ihmali olan savcılar da yargılansın. Olayda gencecik iki fidan can verdi bundan sonra Fatmanurlar ölmesin Fatmagüller ölmesin" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber