Ayrıldığı kocasının, kızını kaçırdığını iddia eden kadın suç duyurusunda bulundu

Adana'da bir kadın dört yıl önce ayrıldığı eski eşinin velayeti üzerindeki kızını kaçırdığı gerekçesiyle cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2012 16:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Annesi Leyla Beşer ile Adana Adliyesi'ne gelen Şarkıçı Gülbin Beşer (Vardar) (31) iki aydır aydır görüşmediği 10 yaşındaki kızı A.A'nın durumdan endişe ettiğini ileri sürdü.

İki kız çocuğu annesi Beşer, ?Çocuğun alıkonması, İlköğretim ve Eğitim Kanunu'na muhalefet? iddiasıyla eski kocası işadamı A.U.A. aleyhine savcılığa şikâyet dilekçesi verdi. Yaz tatilinde mahkeme kararıyla A.A.'yı yanına götüren baba A.U.A.'nın 31 Temmuz 2012 günü evine geri göndermesi gerektiğini ifade eden Beşer, bu sürede tüm aramalara rağmen kızının teslim edilmediğini savundu.

En son A.U.A ile yaptığı telefon konuşmasında tehdit edildiğini öne süren Beşer, kızının güvenmediği insanların elinde olduğuna dair duyumlar aldığını belirtti. Uzun bir aradan sonra dün ilk kez telefonda kızının sesini dün duyduğunu ve kendisine titrek bir sesle ?Anneciğim çek git? dediğini gözyaşları arasında anlatan Beşer, ?Babasına ?kızımı bana verin, aksi halde başınıza iş alacaksınız' uyarısında bulundum. Çünkü iki kızımın velayetini devlet bana vermiş. İstanbul'da olan 13 yaşındaki kızım A.'da bu olaylar dolayısı ile perişan oldu.?dedi.

Alıkonulduğunu söylediği kızı A.A.'nın fotoğraflarını sosyal paylaşım sitesinden indirdiğini açıklayan Gülbin Beşer, babasının kızıyla ilgilenmediğini kaydetti. A.U.A.'nın bir iş ortağının da kendisini arayıp ?alkıllı ol, aklını alırım' ifadeleriyle tehdit ettiğini dile getiren Beşer, şöyle devam etti: ?Bu kişi ?A.A. yanımda, sen çek git' dedi. Ben annesi olarak kızımı göremiyorum da, tanımadığım bu kişi görüyor. Bu ?kedi, fare' olayına döndü. Bir evladı annesinden ayıramasanız. Hangi kanunda bunun yeri var. Çünkü çok küçük, hepimiz perişan olduk. Kızımı almadan gitmeyeceğim, gerekirse burada çadır kurarım. Yüce adalete sığındım, neticesini bekliyorum.? Nafaka davalarının yakın zamanda sonuçlanacağını ve A.U.A.'nun nafaka vermemek için bunları yaptığını ifade eden Gülbin Beşer, ?Yeter ki çocuğumu geri versin. Nafaka falan da istemiyorum. Nafaka ona sadakam olsun. Ben çocuklarıma bakarım.? şeklinde konuştu.

A.A.'nın ilköğretim 6. sınıfa gittiğine dikkat çeken Beşer, şikayet dilekçesinde ise şu iddialara yer verdi: ?Şüphelinin, okullar açılmadan önce baba olarak sorumlu davranıp, kızını annesinin yanına; İstanbul'a götürmesi gerekirdi. Ancak bu görevini yapmayarak, babalık vazifesini ihmal etmiş. Kızını ?alıkoymak' suretiyle eğitim ve öğretimini engellemiş. Öte yandan çocuğun sosyal paylaşım sayfasında yaşından büyük görünme çabasını yansıtan fotoğraflar ve edindiği arkadaş profili göstermiştir ki, babası yanında kaldığı iki aylık sürede onun kişilik gelişimini olumsuz etkilemiştir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber