Veliler boş geçen derslere tepki gösterdi

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde okulların açıldığı günden itibaren derslerin boş geçtiğini belirten öğrenci velileri bu duruma tepki gösterirken, Milli Eğitim Müdürlüğü ise kitap dağıtımının ardından öğretmen açığının da ücretli öğretmenlerle doldurulup bu sorunu önleyeceğini açıkladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2012 17:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Silvan Lisesi'nde eğitim gören öğrenciler iki haftadan beri okula gittiklerini ancak öğretmen olmadığı için derslerin boş geçtiğini belirtti. Öğrenci velileri ders kitapları dağıtılmadığı ve öğretmen eksikliğinden dolayı derslerin boş geçtiğini ve bu sorunun acilen çözüme kavuşturulması gerektiğini açıkladı. Öğrenci velisi Mehmet Sağir Varlık, çocuklarının geleceğinin eğitime bağlı olduğunu ve bu sorunun hemen çözülmesi gerektiğini söyledi. Varlık, "Okul idaresi kitapların verilmeyişi nedeniyle yükleyici firmayı beklediklerini bize söylüyor. Bir çok yerde de öğretmen açığından dolayı çocuklar ders başı yapamadı" dedi.

Silvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Hejar Eskiyecek ise kendilerinden kaynaklı bir durumun olmadığını söyledi. Eskiyecek, "Bugün dağıtıcı firmayla tekrar görüştük, poşetleme işlemi devam ediyor. En kısa zamanda kitaplar dağıtılacak. Silvan ilçemizde öğretmen açığımızı alacağımız ücretli öğretmenlerle gidermeye çalışıyoruz. Bu hafta öğretmen açığımızı da alacağımız ücretli öğretmenlerle gidererek eğitim öğretime tam kadroyla başlayacağız" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber