Şehit Demir, gözyaşları içinde toprağa verildi

Tunceli'de şehit olan Jandarma Komando Çavuş Ramiz Demir, memleketi Afyonkarahisar'da toprağa verildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2012 19:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Afyonkarahisar merkeze bağlı Köprülü köyünde düzenlene törene Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar milletvekilleri Halil Ürün, Ahmet Topbaş, Kemaletin Yılmaz, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı. İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrasında düzenlenen törende şehidin öz geçmişi okundu, helallik istendi.

Oğlunun tabutuna sarılan baba İbrahim Demir, "45 gün kamıştı gelmesine. Koşsa gelirdi bana. Niye böyle oldu?" dedi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun teskin etmeye çalıştığı Demir, ?Ne olur bunu bitirin, bu son olsun. Bunlar kınalı kuzu. Güle oynaya gönderdim onu. Gelecekti, düğününü yapacaktık. Benden en son görüşmemizde pijama istemişti. ?Baba buralar soğuk bana pijama gönderin' demişti. Saldırından önce 3 saat görüştüm kendisiyle.? diyerek gözyaşı döktü.

Baba Demir, "Ne yapalım vatan sağ olsun. Yüreğimizi yaktı. Çatışmaya girmişti oğlum, yaralandığı için hava değişimi raporu almaya giderken şehit oldu. Bu ülkeyi çakallara teslim etmeyelim. Nişanlıydı, askerden sonra düğününü yapacaktık nasip olmadı." şeklinde konuştu.

Cenaze namazından sonra köylüler tarafından omuzlara alınan şehit Demir, köy mezarlığında torağa verildi. Ramiz Demir'in, 22 Eylül'de Tunceli Şehit Mehmet Jandarma Karakolu'na teröristlerce düzenlenen saldırıda hafif şekilde yaralandığı, tedavi için Elazığ Asker Hastanesi'ne götürülürken Tunceli'de teröristlerce düzenlenen mayınlı saldırıda şehit olduğu öğrenildi. Demir'in askerliğinin bitmesine 1.5 ay kaldığı, nişanlısıyla askerlik dönüşü evlilik planı yaptığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber