TSO Başkanı Murzioğlu: Samsun ilk bin firma arasında 16'ıncı

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Türkiye'nin en büyük ilk bin firma raporuna göre Samsun'un 16'ıncı sırada olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2012 19:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun TSO Davut Altan Salonu'nda Meclis Başkanı Sedat Demirci başkanlığında gerçekleştirilen Eylül ayı olağan meclis toplantısında dört gündem maddesi ele alındı. Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, yürüttükleri çalışmalar ve gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu. İstanbul Sanayi Odası(İSO)'nın açıkladığı Türkiye'nin en büyük ilk bin firma raporuna göre Samsun'un ekonomik kriterler baz aldığında 16'ıncı sırada olduğunu kaydeden Zeki Murzioğlu, "Hep Samsun 40'ıncı sıralarda, 50'inci sıralarda, şu sıralarda deniyordu. Tabi bu denirken kriterlerin ne olduğuna bakılmaksızın bizler eleştiriliyorduk. Geçtiğimiz günlerde İSO'nun açıkladığı Türkiye'nin en büyük ilk 500 sanayi kuruluşu içerisinde Samsun'dan beş firmamız yer aldı. Yine daha sonra açıklanan raporda en büyük ikinci 500 sanayi kuruluşu içinde yedi firmamız çıktı." dedi.

İSO'nun raporuna göre Türkiye'nin en büyük ilk bin kuruluşu arasında 12 tane Samsun firmasının olduğunu söyleyen Murzioğlu, Samsun'un hangi sıralamada olduğu kriterlerine TSO olarak ekonomi kriteriyle baktıklarını vurgulayan TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, "Yani ilk 500 firma arasındaki kriterlerde ekonomiye baktığımızda eğer kamu firmalarını saymazsak Samsun, Türkiye genelinde 18'inci sırada. İkinci 500'e baktığımızda Samsun 15'inci sırada. Yine kamuyu saymazsak ikisinin ortalamasına baktığımızda Samsun 16'ncı sırada. Demek ki şunu diyebiliriz. Samsun, 81 vilayet içerisinde ilk 16 içinde. Eğer TSO Başkanı olarak bana sorsalar bunu söyleyeceğim. Çünkü, işin bizi ilgilendiren tarafı, bu tarafı." diye konuştu.

Meclis toplantısı, gündem maddelerinin görüşülüp, karara bağlanmasının ardından sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber