Polis müdürlerine intihar dersi verildi

Trakya Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Tuğlu, emniyet müdür ve amirlerine intihar konulu seminer verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2012 19:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim toplantısı, Polis Bahçesi Toplantı Salonu'nda yapıldı. Toplantıya Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, emniyet müdür yardımcıları, ilçe ve şube müdürleri, emniyet amirleri katıldı. Eğitim Şube Müdürlüğü Rehberlik ve Psikolojik Danışma Büro Amirliği tarafından düzenlenen programda konuşan Prof. Dr. Tuğlu, insanı intihara götüren sebepleri anlattı. Kişilerin intihar eylemine bir plan sonucu kalkıştığını anlatan Tuğlu, intiharların bazılarının teşebbüs, bazılarının da ölümle sonuçlandığına dikkat çekti.

Meslek grupları, bireylerin cinsiyeti ve yaşlarına göre intihar eğilimlerini anlatan Tuğlu, intihar vakalarının yaşandığı mesleklerden bazılarının polislik, müzisyenlik ve hekimlik olduğunu hatırlattı. Dünyada ve Türkiye'de gerçekleşen intihar olaylarıyla ilgili istatistiki bilgiler aktaran Prof. Dr. Cengiz Tuğlu, bu tür olayla mücadelede bilinçli hareket edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber