Bulduğu para dolu poşeti sahibine teslim etti

Adıyaman'da içerisinde 3 bin TL olan bir poşet bulan vatandaş, parayı sahibine teslim etti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2012 20:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgiye göre, 9 Eylül Caddesi'ndeki bir banka şubesinin yanında bir siyah poşet gören İmam Çekiç adlı vatandaş, poşette para olduğunu gördü. İmam Çekiç yerde bulduğu para dolu poşeti alarak sahibine ulaşmaya çalıştı. Paranın sahibine ulaşamayan İmam Çekiç, Eski Saray Polis Karakolu'na başvurdu. Belediye ilan bürosundan yapılan ilan ile paranın sahibine ulaşıldı. Karakola gelen Mehmet Ali Şahin, İmam Çekiç'e teşekkür etti ve parasını teslim aldı.

Parayı sahibine ulaştıran İmam Çekiç, "Parayı bankanın orada bisiklet ile geçerken yol ortasına park eden bir arabanın hemen şoför yanında buldum. Güvenliğe sordum, onlar bir şey yapamadılar. Sonra Sümer Meydanı'ndaki polis memurlarına söyledim, onlar da beni buraya getirdiler. En güzeli, anlının teri ve alının emeği bence. Başka yerden gelen mal ve paradan hayır gelmez" dedi.

Mehmet Ali Şahin ise, "Bu konuda bütün vatandaşlarımızın, bütün insanlarımızın böyle duyarlı olması, böyle örnek olması, bunun basına yansıması da çok güzel bir şey. Daha önce aynı şeyi ben de yapmıştım. Vatandaşın cüzdanını, kredi kartları ve yüklü bir para içerisinde çocuğum bulmuştu, eve getirmişti. Bana haber verdiler. Ben kimliği ile vatandaşa bir şekilde telefonla ulaştım. Bütün kartlarını, kimliğini, parasını teslim ettim kendisine ve sanki dünyanın en mutlu insanı bendim. Bu mutluluğu gerçekten herkesin yaşamasını istiyorum. Bu arkadaşımıza da çok teşekkür ediyorum. Büyük bir insanlık görevini yapmıştır. En güzel şekilde yerine getirmiştir" diye konuştu.

Parayı teslim alan Mehmet Ali Şahin, İmam Çekiç'i arabasına bindirdi ve bölgeden ayrıldı. - ADIYAMAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber