İşçiler, 2840 sayılı yasada yapılması planlanan değişikliği protesto etti

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde bir grup işçi, bor madenlerinin işletiminin üçüncü şahıslara devredilmesine yönelik kanun taslağı çalışmalarını protesto etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2012 20:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bandırma'daki maden işletmelerinde çalışan Petrol-İş Sendikası'na bağlı işçiler, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından gündeme getirilen ve bor madenlerinin işletiminin 3'üncü şahıslara devredilmesine yönelik kanun taslağı çalışmalarını protesto etti. Mesai sonrasında fabrika çıkışında basın açıklaması yapan Petrol-iş Sendikası Bandırma Şube Başkanı İsmail Kayıan, madenlerin vagondan boşaltılmasını, stok sahasına transferini, istiflenmesini ve 'bunker'e verilmesi işini dava ettiklerini belirterek, "Danıştay bizi haklı buldu. Ancak işveren bir üst mahkemeye başvurdu. Bu başvuru sonrasında Danıştay Genel Kurulu, 13. Dairenin vermiş olduğu yürütmeyi durdurma kararını durdurdu. Şimdi işveren 27 Eylül'de vagon boşaltma ihalesini gerçekleştirecek" dedi.

Ülke genelinde taşeron işçiliğin sadece kendi sorunları olmadığını belirten Sendika Başkanı İsmail Kayıan, "Bu sorun yaklaşık 500 bin işçiyi ilgilendiriyor. Ankara 6. İş Mahkemesi'nin verdiği karar, 'taşeron işçi diye bir şey yoktur, işçiler üst işverenin işçisidir' şeklindedir. Şimdi bizler taşeron işçiler ile ilgili verilen bu kararın yerine getirilmesini istiyoruz. Bizler işimizi seviyor ve yapıyoruz. Ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği için de yapmaya devam edeceğiz. İşimizi kimler elimizden almaya çalışırsa da sonuna kadar mücadele edeceğiz" diye konuştu.

Basın açıklaması sonrasında işçiler, servis araçlarının basın açıklaması için bekletilmediği gerekçesi ile işletmeyi protesto etti ve polis kontrolünde yürüyerek şehir merkezine gitti. - BALIKESİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber