Temizlik görevlisi olmayan okulda 2 günde 40 öğrenci hastanelik oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2012 13:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Adana'nın merkez Çukurova ilçesi Salbaş İlköğretim Okulu'nda iki günde 40'a yakın öğrencinin ateş, kusma ve karın ağrısı şikâyetleri ile değişik hastanelerde tedavi gördüğü belirtildi. Öğrencilerin, okuldaki temizlik hizmetlerinin yetersiz olmasından kaynaklı mikrobik rahatsızlıklara yakalandığı iddia edildi. Veliler, hizmetli yetersizliğinden dolayı okulda temizliğin yeterince yapılamadığını savundu. Türk Eğitim Sen yöneticileri ise hükümetin öğrencilerin sağlığını dikkate alacak geçici değil kadrolu hizmetli görevlendirmesini istedi.

Yaklaşık 800 öğrencinin eğitim gördüğü Salbaş İlköğretim Okulu'nda, hizmetli kadrosu bulunmuyor. Okulda geçen yıl da İş-Kur'dan alınan geçici işçilerin temizlik yaptığı öğrenildi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullarda para toplanmasını yasaklamasıyla geçici işçiye verecek para olmadığını belirten okul yetkilileri, "Okulda şu an için hizmetli yok. Bu sorun yalnızca bizde değil çevredeki tüm okullarda var. Okul hijyenik değil, temizlik tam anlamıyla yapılamıyor. Bu sebeple öğrencilerden bazıları rahatsızlanabiliyor." dedi.

ÖĞRENCİLER HASTANELİK OLDU

Veliler, okulda iki günde 40 yakın öğrencinin ateş, kusma ve karın ağrısı şikayetiyle tedavi gördüklerini, peyderpey başka öğrencilerin de rahatsızlanarak tedaviye götürüldüğünü anlattı. Doktorların sorunun hijyenik olmayan ortamlardan bulaşan mikrobik bir rahatsızlıktan kaynaklandığını söylediklerini anlatan veliler, "Okulun durumu içler acısı. 800 öğrencinin eğitim öğretim gördüğü yerde temizlik mutlaka olmalı. Bu sorunun çözümü için yetkililerin ilgisini bekliyoruz." şeklinde görüş belirtti.

GEÇİCİ İŞÇİYLE TEMİZLİK SORUNU ÇÖZÜLMEZ

Türk Eğitim Sen Şube Başkanı İbrahim Sezer, okullarda temizlikle ilgili ciddi sıkıntılar yaşandığını bildirdi. Hizmetli eksikliğinden temizliğin yeterince yapıladığına dikkat çeken Sezer, "Tuvalet ve sınıfları temizlenememiş bir okulda, rahatsızlıkların baş göstermesi normal." diye konuştu.

Okullarda yaşanan temizlik sorununun çözümü için geçici değil kadrolu hizmetliye ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Sezer, "Geçici çözümler çözüm değil. Geçen yıl valilik İş-Kur'dan elemanlar gönderdi. Onların da okullar kapanmadan görevleri bitti. Hükümetin istihdam alanı oluşturacak ve öğrencilerin oe sağlığını düşünecek çabalar içinde olması gerekiyor." diye konuştu.

Okullardaki ödenek yetersizliğinin bir hizmetlinin parasını ödemeye yetmediğini ifade eden Sezer, sorunun çözümü için hükümetin hizmetli memur alımını devreye koyması gerektiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber