Polis ve zabıtadan beygir yakalama timi

Edirne'de Roman vatandaşlara ait başıboş gezen atlar, valilik ve belediyenin aldığı kararla polis ve zabıtalar tarafından oluşturulan "beygir timi" tarafından toplandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2012 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edirne'de sokaklarda gezen ve trafikte kazalara neden olan Roman vatandaşlara ait başıboş atlar, Edirne Valiliği ve Belediyesi'nin aldığı kararla toplatıldı. Zabıta ve polis tarafından oluşturulan beygir yakalama timine Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri de destek verdi. Atların toplatılması kararının ardından polis ve zabıta ekipleri sokaklarda başıboş atları aradı. Şükrü Paşa Mahallesi'ndeki kavşaklarda otlayan atların olduğunun belirlenmesi üzerine iplerle kement yaparak hazırlıklarını tamamlayan ekipler, atları yakalamak için uzun süre peşinden koştu. Ekipler sonunda 4 at ve bir tayı yakalamayı başardı. Ekipler yakaladıkları atları kamyona bindirmek için de uzun süre rampa aradı. Uygun bir yerin bulunmasının ardından atlar kamyona yüklenerek hayvan barınağına götürüldü.

Barınağa götürülen atlar için sahiplerine süre belirlenecek ve atlarını teslim almayanlar hakkında Hayvan Koruma Kanunu'na göre yasal işlem yapılacak. - EDİRNE

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber