Başkan Genç: Canik başardı, Samsun yeniden ticaret merkezi olacak

Samsun Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun'un 1930'lu yıllara var olan ticari merkez olma özelliğini yeniden kazanacağını, bunun delillerinin Canik'te görüldüğünü söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2012 18:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren ve Samsun'u dış ticarette temsil eden SAMPA Ticari Araç Yedek Parça Fabrikasını gezdi. Fabrika Genel Müdürü Tarık Altıncu ve çalışanlarla bir araya gelen Başkan Genç, Samsun ve özel sektör yatırımlarının öneminden bahsetti.

1930'lara kadar Samsun'un uluslararası bir şehir olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Osman Genç, "Samsun tarih boyu önemli başlangıçların hareket noktası olmuş. Tarihte ticaret, kültür, sanat ve bilimde önemli bir konuma sahip olan Samsun'un genlerinde bu özellikler mevcut. Günümüzde uluslararası bir kent kimliği misyonu yüklenen Samsun'un içinde var olan bu dinamizmi harekete geçirmeliyiz. Biz bunu Canik'te başardık, ilçemiz harekete geçti. Bu hareketi Samsun geneline yaymalıyız." dedi.

Samsun'un geleceğe hazırlanmasında özel sektör yatırımlarının çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Osman Genç, "Samsun yatırımcıya güven veren bir şehir. Bunun en güzel örneklerini Canik ilçemize kazandırdığımız özel sektör yatırımlarında görmekteyiz. Dolayısıyla Samsun'u uluslararası arenada söz sahibi yapacak olan özel sektör yatırımlarıdır. Samsun ticaret ve kültürde geçmişten gelen bir güce sahip. Bunu iyi değerlendirmeliyiz." diye konuştu.

SAMSUN İÇİN ÜRETELİM VE PAYLAŞALIM

Samsun ve Türkiye'nin ekonomisine katkı sağlayan ve Samsun'da önemli bir oluşuma ev sahipliği yapan SAMPA Genel Müdürü Tarık Altıncu'yu 'tebrik' eden Başkan Genç, "Ticaret kenti Samsun'u uluslararası camiada temsil eden yatırımcı ve üretken firmalarımız şehrimizin gurur kaynaklarıdır. Bu şehrin daha ileriye taşınması noktasında herkes konuşmalı, proje üretmeli, tecrübesini paylaşmalı. Ürettiğimiz kadar değerliyiz, ürettiğimizi de bu şehirle paylaşmalıyız." şeklinde konuştu.

Başkan Genç'e fabrikayı gezdiren SAMPA Genel Müdürü Tarık Altıncu ise yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. 470 çalışanla birlikte 123 farklı ülkeye ihracat yaptıklarını belirten Altıncu, "Samsun başta olmak üzere Türkiye ve Dünya ekonomisine katkı sağlıyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber