Şık giyimli 3 kadın hırsız yakalandı

Niğde'de evden hırsızlık yapmaya çalışan şık giyimli 3 kadın suçüstü yakalandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2012 23:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgiye göre olay, Niğde merkez Selçuk Mahallesi Deniz Sokak'ta meydana geldi.

Niğde Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri il genelinde meydana gelen evden hırsızlık olayları ile ilgili yaptığı çalışmalar neticesinde evden hırsızlık yapmaya çalışan 3 kadını yakaladı.

Şahısların yapılan sorgulamalarında daha önceden ülke genelinde çok sayıda evden hırsızlık olayını gerçekleştirdikleri, ikametlerde hırsızlık yapmak amacıyla Niğde'ye Kayseri ilinden geldikleri ve dikkat çekmemek için şüphelilerin düzgün giyimli, halktan biri gibi davrandıkları öğrenildi.

Kapıları açık apartmanlara girerek ve kilitlenmeden kapatılan daire kapılarını üzerlerinde getirdikleri basit toka ve benzeri aletlerle açarak hırsızlık yaptıkları tespit edildi.

Yakalanan şüpheliler haklarında düzenlenen tahkikat evrakı ile birlikte Emniyet güçleri tarafından Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.

Çıkarılan mahkemede şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Emniyet yetkililerinden yapılan açıklamada, "Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için şüpheli şahıslarla karşılaştıklarında ivedi olarak 155 polis İmdat hattına ihbarda bulunmaları, bina sakinlerinin apartman kapılarını kapalı tutmaları, tanımadıkları kişilere kapıları açmamaları ve Bina girişlerine güvenlik kameraları taktırmaları bu tür hırsızlık olaylarının önlenmesinde ve olayın aydınlatılması ve mağduriyetlerin önlenmesi açısından çok önemlidir. 155 Polis imdat hattı ücretsiz olup yapılan ihbarlar ekiplerimiz tarafından en seri şekilde değerlendirilip gereği yapılmaktadır.? uyarısında bulunuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber