Televizyona çıkarak iş buldu, kısa sürede belediyenin maskotu oldu

Kayserili 1 metre 33 santim boyunda ve 33 kilo ağırlığındaki işçi, kısa boyunun yanı sıra sempatik tavır ve hareketleriyle de belediye çalışanlarının adeta maskotu oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2012 12:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Televizyon programlarına çıkarak iş bulan, belediyenin temizlik ve bahçe işlerinde çalışan Ali Dağaşan, çevresinde çok seviliyor. Azimli ve başarılı çalışmasından dolayı çevresince 'Atom Karınca' olarak çağrılan Dağaşan'ın tek isteği ise belediyenin kadrolu işçisi olmak.

Kayseri'nin anakent belediyelerinden Melikgazi Belediyesi çalışanı 28 yaşındaki Ali Dağaşan, kısa boyuna rağmen boyundan büyük işler yapıyor. Türkiye onu, 2006 yılında Şebnem Kısaparmak'ın sunduğu 'Paylaştıkça' isimli televizyon programında tanıdı. Programda boyu kısa olduğu için iş bulamadığını anlatan 1,33'lük Dağaşan'a Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki sahip çıktı. 2 çocuk babası Dağaşan, Özhaseki'nin tavsiyesiyle Melikgazi Belediyesi'nin temizlik işini yapan özel şirkette işe başladı. 6,5 yıldır park bahçe temizliğinde çalışan Dağaşan, belediye çevresinin temizliği ve bahçe bakımından sorumlu.

Boyunun kısa olması ve sempatik tavırlarıyla kısa sürede belediye çalışanlarının sevgisini kazandı. Kendisi gibi temizlik işinde çalışan arkadaşları Dağaşan'a zor işlerde yardımcı oluyor. Belediye içinde çalışkanlığından dolayı 'Atom Karınca' olarak çağrılıyor. Onu çalışırken gören herkes selamlaşmadan ve kısa süreli de olsa sohbet etmeden belediyeye girmiyor. Ali'nin boyundan büyük işler yaptığını ifade eden Basın Halkla İlişkiler Müdürü Faruk Kara, çalışkanlığına hayran kaldıklarını söyledi.

Kendisine iş imkânı sağlayanlara teşekkür eden Ali Dağaşan da işini severek yaptığını söyledi. Dağaşan, "Her şeyimi Allah'tan istiyorum. Daha önce boyum kısa olduğu için iş bulamamıştım. Özhaseki'nin yardımıyla başladığım işimi severek yapıyorum. Güç ve boy gerektiren işlerde ise arkadaşlarım yardımcı oluyor." dedi.

Dağaşan'ın tek isteği, belediye bünyesinde kadrolu işçi statüsüne geçmek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber