'Sınavdan sonra yöneticilerin ortadan kaybolduğu şehir olmak istemiyoruz'

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, ilin 6 yıl önce sınavlarda Türkiye birincisi, ikinci olurken şimdi ilk 10'a bile giremediğini, bunun hiçbir şekilde izah edilemeyeceğini, sınav sonuçları açıklandığında yöneticilerin ortadan kaybolduğu bir şehir olmak istemediklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2012 14:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Denizli'de eğitim alanında geçmişteki başarılarını devam ettirmek isteyen valilik, ?Başarı İzleme ve Geliştirme Projesi? adı verilen bir çalışmayı hayata geçirdi. Anemon Otel'de yapılan proje tanıtım toplantısına Vali Demir, Vali Yardımcısı Alp Aslanargun, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, kaymakamlar, Milli Eğitim ilçe müdürleri, okul müdürleri ve dershane yöneticileri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Vali Demir, proje kapsamında öğrencilere kitap okuma alışkanlığı ve hızlı okuma becerisi kazandırmak için "Kitapla Buluşma Vakti" gibi projelerin uygulanmasının önemine değindi. Demir, ?Okul müdürlerimizden beklentilerimiz çok. Özellikle maddi imkânsızlıklar nedeniyle dershaneye gidemeyen başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencileri tespit etmeli ve Halk Eğitim merkezleri aracılığı ile açılacak kurslara katılımını sağlanmalısınız. Okulunuzda YGS ve LYS'ye yönelik hazırlık kursları açılması için çalışmalar yapmalısınız. Öğrencilerimize hızlı okuma becerisini kazandırmalıyız. Hızlı okuma teknikleri konusunda Halk Eğitim müdürlüklerince açılan kurslara katılmış öğretmenlerimiz tarafından eğitim verilmesini sağlamalısınız. İl genelinde ve okullarımızda birçok deneme sınavı yapılıyor. Lütfen bunların sonuçlarının branş öğretmenlerince titizlikle değerlendirilmesini sağlayalım.? diye konuştu. Deneme sınavlarında üst sıralarda yer alan başarılı olan öğrencileri teşvik velilerin de katılımıyla törenler düzenleyerek ödüllendirilmesini isteyen Demir, ?İlçelerimizde kaymakamlarımız ve Milli Eğitim müdürlerimiz tarafından eğitim öğretim yılı sonunda hazırlanacak proje raporu titizlikle incelenerek değerlendirilmeli ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderilmelidir. FATİH projesi kapsamındaki öğretmen eğitimine gerekli hassasiyeti göstermelisiniz. Her okulun son üç yıllık başarı durumu çıkarılarak kalıcı olup olmadığı, düşüş varsa nedenleri ve çözüm önerilerinin, okul yöneticileri tarafından rapor olarak sunulması sağlanmalıdır.? şeklinde konuştu. Denizli'nin öğretmenler, okulların fiziki durumu ve velilerin ilgisi bakımından diğer illere göre en avantajlılardan biri olduğunu vurgulayan Demir, ?Son beş altı yıla baktığımızda Denizli, Türkiye'de 1. ve 2. sıralardan şu anda ilk 10'da bile göremediğimiz noktaya gelmiş. Bunu yönetici olarak hiçbir şekilde izah edemeyiz. Artık sınav sonucu açıklandığında yöneticilerin ortadan kaybolduğu şehir olmak istemiyoruz.? ifadelerini kullandı. Başarılı olunması için herkesin projeye inanması ve sahip çıkması gerektiğini dile getiren Demir, şunları kaydetti: ?Ayrıca ne kadar önemseyeceğiniz ve takip etmeniz de önemlidir. İlimizin daha önceki yıllarda yakalamış olduğu başarıların tesadüf olmadığını göstermek adına şimdi de hep birlikte elimizi taşın altına koymalıyız. Hepimiz üzerimize düşen görevleri lâyıkıyla yerine getirmeliyiz. Bu şekilde oluşturacağımız sinerjiyle ilimizin eğitimde hak ettiği başarıyı yakalayacağına olan inancım tamdır.?

Konuşmaların ardından toplantıya katılan kaymakam ve okul yöneticilerine, başarının arttırılması ve devamının sağlanması için hazırlanan proje tanıtıldı, katılımcıların görüş ve önerileri alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber