Avrupalı gençlerden Mustafakemalpaşa'ya ziyaret

Uludağ Üniversitesi öğrencileri tarafından obeziteye dikkat çekmek için hazırlanan ?Ne Yersen O'sun' isimli proje kapsamında 5 ayrı Avrupa ülkesinden Bursa'ya gelen öğrenciler, Mustafakemalpaşa Belediyesi'ni ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2012 14:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avrupa Birliği'nin Eylem 1.1 Gençlik Değişimleri kapsamında yer alan ve yaklaşık 20 bin euroluk bütçesi AB Bakanlığı Türk Ulusal Ajansı tarafından karşılanan ?You Are What You Eat' (Ne Yersen O'sun) projesi, 10 gün boyunca Bulgaristan, Romanya, İtalya, Hırvatistan ve Litvanya'dan gelen 25 katılımcı gençle Bursa'da gerçekleşiyor. Projeyle tüm dünyada giderek artan obezite sorununa dikkat çekmeyi hedefleyen gençler, ziyaretleri kapsamında Mustafakemalpaşa'ya gelerek, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan'la görüştü.

Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda misafir ettiği Avrupalı gençlerle sohbet eden Başkan Sadi Kurtulan, farklı kültürlerden oluşan öğrenci topluluğunun sağlıkta dünyanın en önemli sorunlarının başında gelen obeziteye karşı başlattıkları farkındalık çalışmasının önemine dikkat çekti. Başkan Kurtulan, ?Kültürler arası hoşgörü ve yardımlaşma, dünyanın baş başa kaldığı sorunların çözümüne büyük bir katkı sağlıyor. Mustafakemalpaşa'da bunun güzel bir örneğini sergileyen gençleri duyarlılıklarından dolayı kutluyorum. Dünyaya sevgi ve barışın hakim olması için bu beraberlikler çok önemlidir. Sizlerle geleceğe daha da umutla bakıyoruz. Dünya barışına katkı sağlayan her alandaki bilinçlendirme çalışmalarının artarak devam etmesini diliyorum.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber