Zirve Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi'ne talep yoğun

Bu yıl ilk defa Sağlık Bilimleri Fakültesi'ne öğrenci alan Zirve Üniversitesi'nin tercih edilme oranı oldukça yüksek oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2012 15:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beslenme ve Diyetetik, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ile Hemşirelik bölümlerine ilk öğrencilerini alan üniversite ilk yıl olmasına rağmen yüksek tercih edilme oranını yakaladı. Tercih eden öğrencilerin puanların yüksek olması dikkat çekerken Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü tüm kontenjanlarını doldurdu.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümünün kontenjanlarını dolduran üniversite, ek kontenjan döneminde Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik ile Beslenme ve Diyetetik bölümlerine öğrenci alacak. Zirve Üniversitesi, Sağlık Fakültesi'nin yanı sıra Eğitim Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İletişim Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu bölümlerinde de ek kontenjanı bulunuyor.

Ek kontenjan fırsatı için son günün 1 Ekim olduğunun altını çizen Rektör Prof. Dr. Adnan Kısa, ?2009 yılında kurulan üniversitemiz gün geçtikçe daha da büyüyor. Yüksek tercih edilme oranı ailelerin ve öğrencilerin bize ne kadar çok güvendiğinin bir göstergesi olsa gerek. Zirveli olmak için ek şans sunduğumuz öğrencilerimiz kontenjanlarımıza baktıklarında tam burslu, yüzde 50 ve yüzde 25 burslu bölümlerimiz olduğunu görebilirler.? dedi.

Ek kontenjanla gelecek olan öğrenciler içinde Burs Plus olduğunu belirten Kısa, ?TM 1?2?3, TS 1?2, YGS 1?2?3?4?5?6 puan türlerinden ilk 5 bine giren, MF 1?2?3?4 puan türünde ilk 30 bine giren, Yabancı Dil 1?2?3 puan türlerinde ise ilk bine girerek üniversitemize yerleşen öğrenciler için 200 ile 2 bin 400 lira arasında burs veriyoruz. Üniversitede tam burslu okuma şansını elde edecek olan bu öğrencilerimiz aynı zamanda üniversitemizin anlaşmalı olduğu yurtlarda ücretsiz ya da yüzde 50 indirimli kalabilecekler.? şeklinde bilgi verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber