Ahmet Yesevi Camii iki yıl içinde bitecek

Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, Ahmet Yesevi Camii'nin mimarisiyle ve düşüncesiyle çok farklı olacağını belirterek, Karaman'ı temsil edeceğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2012 15:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karaman Belediyesi tarafından projesi çizilen ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla yapılan Ahmet Yesevi Camii'nin inşası devam ediyor. Şehir mezarlığı girişindeki alana bir ay önce temeli atılan cami su basman seviyesine çıkılırken, inşaatın hızlı ilerlemesi vatandaşların takdirini topluyor.

Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, Ahmet Yesevi Camii'nin mimarisiyle ve düşüncesiyle çok farklı olacağını ifade etti. Başkan Uğurlu, şöyle dedi: "Hayırsever vatandaşlarımız ve belediyemiz ile birlikte yaptırılan iki bin kişilik camimizin inşaatı hızla devam ediyor. Ahmet Yesevi Camii herhangi bir cami değil, özel bir camidir. Karaman'ı temsil edecek, adıyla birlikte anılacak bir eserdir. 2 bin kişinin aynı anda divana duracağı bir camidir. Tek kubbeli ve üstü kapalı, musallasında 10 bin kişi saf tutabilecek. Caminin zemin katı hanımlara uyarlanacak. Ses, aynı anda her yere eşit şekilde dağılacak. Cenazeler için yıkama yeri, soğutma bölümleri, taziye salonları olacak. Ayrıca, itfaiyenin olduğu yere de müftülük hizmet binası yapılacak. Diyanet Vakfı tarafından inşa edilecek bu bina iki yıl içinde tamamlanacak. Vatandaşlarımız ile birlikte bu camiyi kısa sürede ibadete açmayı planlıyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber