Yamaç paraşütü şampiyonası renkli görüntülerle sona erdi

Dünyanın çeşitli ülkelerinden Erzincan'a gelerek düzenlenen yamaç paraşütü yarışması sona erdi. Yarışma süresince Erzincan semalarını renklendiren onlarca sporcu son gün uçuşları ile yarışmayı tamamladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2012 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Son gün yarışlarını 2 bin 30 rakımlı Çakırman tepesinde izleyen Vali Selman Yenigün, yarışmanın startını verdi. Onlarca paraşütçü Vali Selman Yenigün tarafından İngilizce olarak verilen startın ardından, görevlerini tamamlamak için yaklaşık 80 kilometre uçtu.

Fransa, Japonya, Azerbaycan ve Türkiye'den de 100 sporcunun katıldığı yarışmada, sporcular topladıkları puanlar ile 2013 yılında Erzincan'da düzenlenecek olan Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonasına katılmak için kıyasıya mücadele etti.

Rusya'dan 60, İran'dan 15, Japonya'dan 3, Fransa'dan 4, Azerbaycan'dan 2 ve Türkiye'den 16 sporcu, Erzincan'ın kuzey bölgesinde bulunan 2 bin 30 rakımlı Çakırman mevkisinde bir hafta süresince uçuş yaptı. Rengarenk görüntülerin oluştuğu yamaç paraşütü şampiyonasını ziyaret eden Vali Selman Yenigün, havalanan sporcuların yarış startını verdi. Erzincan'da böylesi önemli bir şampiyonanın yapılmasının kendilerini mutlu ettiğini belirten Vali Selman Yenigün, gelecek yıl Erzincan'da Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonasının yapılacağını kaydederek, ?Erzincan doğa sporları alanında her geçen gün kendinden bahsettiriyor. Dünyanın birçok ülkesinde sporcular uçmak için Erzincan'a geldi. Erzincan'da yamaç paraşütünün yanı sıra, rafting, kar kayağı gibi önemli sporlarda yapılıyor. Erzincan doğa sporları konusunda önemli bir potansiyele sahiptir. 2013 yılında da önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacağız. Uçan sporculara başarılar dilerim.? dedi.

Günlük ortalama 80 ila 120 kilometrelik bir mesafede uçuş yapan sporcular, belirlenen her uçuş noktasında puan toplayarak dereceye girmeye çalıştı. Topladıkları puanlar ile bayanlarda ilk üç dereceye ve erkeklerde dereceye giren sporcular, 2013 yılında Erzincan'da yapılacak olan Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonasına ülkeleri adına katılmaya hak kazandı.

Uluslar arası Yamaç paraşütü Şampiyonası'nın sonunda genel klasmanda Rusya'dan Sergey Latyshev topladığı 3 bin 569 puanla birinci, Yury Mishanin 3 bin 172 puanla ikinci ve Türkiye'den Murat Çiftçi 3 bin 159 puanla üçüncü oldu. Bayanlar kategorisinde, Darya Krasnova 3 bin 58 puanla birinci, Japonya'dan Yuki Safo 2 bin 436 puanla ikinci ve Japonya'dan Emi Igawa 2 bin 295 puanla üçüncü oldu. Erkekler kategorisinde ise Rusya'dan Sergey Yatyshev 993 puanla birinci, Türkiye'den Murat Çiftçi 837 puanla ikinci ve Rusya'dan Yury Mishanin 783 puanla üçüncü oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber