Olumsuz hava şartları Anzer'deki bal üretimini vurdu

Rize'nin İkizdere ilçesi sınırları içinde bulunan Anzer Yaylası'nda bal üretimi olumsuz hava şartları nedeniyle geçtiğimiz yıla oranla yüzde 70 düştü. Anzer'de geçen yıl bin 500 kilogram bal üretilmişti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2012 15:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kilogram fiyatı 640 lira olan Anzer balındaki rekolte düşüşünün fiyata yansıması bekleniyor.

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde bu yıl bal üretimi için 2 bin rakımın üzerindeki bölgelerde olumsuz geçen hava şartları Anzer balını da olumsuz etkiledi. 2 bin 700 rakımın üzerinde 3 bin kovanda geçtiğimiz yıl bin 500 kilogram bal elde edilirken, bu yıl bal üretimi 500 kilograma düştü.

Anzer Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Şükrü Çatır, olumsuz hava şartlarının bal üretimini de etkilediğini ifade ederek şunları söyledi: " Bal üretimi geçen yıla göre düştü. Geçen yıl bin 500 kilogram bal üretilmişti. Bu yıl ise şu ana kadar kooperatifimize 500 kilogram bal ulaştırıldı. Biz bu balları tahlil edilmeleri için Hacettepe Üniversite'ne gönderdik. Tahlil edilen ballar raporlanarak bize gönderiliyor. Yapılan tahlillerde olumlu rapor alan balların dolumunu yaparak raporları ile birlikte mühürlü şişelerde satışa sunacağız. Tahlilde olumlu rapor alamayan ballar ise bal sahiplerine iade edilecek. Henüz kaç kilogram balın olumlu rapor aldığını bilmiyoruz. Bu yıl olumlu rapor alacak bal miktarının geçtiğimiz yıllara oranla çok düşük olacağını tahmin ediyoruz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber