Aksaklıklara tepki gösteren veliler, çocuklarını okula göndermedi

Sultanbeyli'de, tadilata alınmak istendiği için yeni eğitim yılında açılmayan Anafartalar İlköğretim Okulu öğrencilerinin velileri, devam eden aksaklıklar nedeniyle çocuklarını okula göndermiyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2012 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çocukları ile kapatılan okullarının bahçesinde toplanan veliler sorunları çözülene kadar çocuklarını okula göndermeyeceklerini söyledi.

İl Özel İdaresi'nin kararı ile tadilata alınacağı söylenen Sultanbeyli'deki Anafartalar İlköğretim Okulu'nun kapıları yeni eğitim yılında açılmayınca, okulun 2 bin 500 öğrencisi de taşımalı sisteme dahil edilerek Mimar Sinan Mahallesi'ndeki Yıldırım Beyazıt İlköğretim Okulu'na nakledildi. Taşımalı sistemde yaşanan aksaklıkları gerekçe gösteren veliler, çocuklarının gittiği okulun temiz olmadığını ileri sürerek eylem yaptı. Tadilat kararı alınan bahçesinde toplanan çok sayıda veli, çocuğunu okula getirmedi. Ayrıca okula gelen öğrenciler de servislere bindirilmedi. Çocuklarının nakledildiği okulun temiz olmadığını, sularının akmadığını söyleyen veliler, sorunun en kısa sürede çözülmesini istedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü'nden çocukların kısa sürede tamamlanacak Necip Fazıl İlköğretim Okulu'na gönderilecekleri bilgisini alan veliler, bu defa da taşıma bedelini kendilerinin karşılamak zorunda olduklarını öğrenince çileden çıktı.

Mevzuata göre tadilat görecek okuldaki öğrencilerin taşınacağı okul 2 bin metreden daha yakınsa taşımalı sistem uygulanamıyor. Anafartalar İlköğretim Okulu ile Necip Fazıl İlköğretim Okulu arasındaki mesafe de bin 600 metre civarında olduğu için veliler taşıma bedelini kendileri karşılamak zorunda kalacak. Öğrencilerin taşımalı sistem kapsamında eğitim görecekleri okula taşınmalarını isteyen veliler, sorunları çözülünceye kadar çocuklarını okula göndermeyeceklerini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber