Köy okullarına katkı için 'Velim Olur musun' kampanyasına destek

Köy ve köy Okullarını Geliştirme Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği (Muş Köy-Gel-Der) örnek bir kampanya başlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2012 16:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merkeze bağlı köy okullarında eğitim gören öğrencilerin eğitim sezonu içinde çeşitli ihtiyaç ve sıkıntılarına katkıda bulunmak ve derslerde başarılı olabilmeleri için başlatılan 'Velim Olur musun' kampanyasına mili eğitim camiasından tam destek geldi.

Mili eğitim camiasının yanı sıra Muş İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bülent Solmaz'ın da ilde mutlak surette ihtiyaç duyulan bir kampanya olarak işaret ettiği çalışmada, amacın köylerde eğitim gören en az bin öğrenci ile şehir merkezinde özelikle resmi kurum çalışanları arasında bir bağ oluşturulmasının amaçlandığı kaydedildi.

Köy-Gel-Der Başkanı Murat Çaldır, buradaki amacın, gönüllü veliler tarafından sağlanacak olan destekle köy okullarında eğitim gören öğrencilerin okula yönlendirilmeleri, okula devamlarının sağlanması ve okuldaki başarılarının artırılması olduğunu söyledi. Çaldır, "Kampanyamızdan umutluyuz. Bizler dernek olarak dayanışma ve bir bütün olmayı amaç edinen çalışmalarda olmak için girişimlerde bulunuyoruz. Bu vesile ile Muş'ta gönüllü velilerimizi kampanyamıza katılmaya davet ediyoruz.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber