Poliste genelge krizi:Yorum yapma yakala

Haber Giriş : 16 Eylül 2005 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürü Aydıner, "Biz yakalıyoruz sonra serbest bırakılıyor" diyen İstanbul Emniyet Müdürü'ne cevap verdi: Yorum yapmayın, zanlıları yakalayın.

Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner, emniyet teşkilatına zehir zemberek bir genelge göndererek, "Polise başvuran vatandaşlara, 'biz yakalıyoruz, sonra serbest bırakılıyor. İşimiz başımızdan aşkın' gibi yorumlarda bulunulması vatandaşın teşkilatımıza olan ümit ve güven duygusunu olumsuz etkilediği görülmektedir" uyarısında bulundu. Emniyet Genel Müdürü Aydıner'in bu genelgesinin, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın, "Biz yakalıyoruz, sonra serbest bırakılıyor" sözlerinin ardından yayımlanması emniyet teşkilatında, "Bu genelge İstanbul Emniyet Müdürü'ne cevap niteliği taşıyor" yorumlarına yol açtı. Aydıner'in, genelgede verdiği mesajlar şöyle:

*Polise başvuran vatandaşlara, 'daha dikkatli davranıp çaldırmasaydın, her şahsın başına bir polis mi dikelim' şeklinde yorumların yapıldığı görülmektedir.

*Günümüzde gerçek anlamda polislik, suçluları yakalamada gösterilen başarıyla birlikte, halkla ilişkilerin niteliği ve desteğin oranı ile ölçülür.

*Az da olsa personelimize müracaatta bulunan mağdur şahıslara gerekli hassasiyetin gösterilmediği, vatandaşa karşı gevşek ve soğuk davranılarak teşkilatımızın itibarının zedelendiği anlaşılmaktadır.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber