TBMM personeli, sivil savunma tatbikata katıldı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) personeli, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)'ndaki sivil savunma tatbikatına katıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2012 19:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AFAD'ın İstanbul yolundaki eğitim alanında yapılan tatbikatta personele Deprem Simülasyon Merkezi'nde uygulamalı olarak 6.8 büyüklüğündeki depremin etkileri gösterildi. Temsili olarak depreme yakalanan Meclis çalışanları, cenin pozisyonu ile depremden korunmaya çalıştı. Daha sonra, yaşanan büyük bir depremin ardından yüksek binadaki yaralıların nasıl kurtarılacağı gösterildi. 8 gönüllü personel, 12 metre yüksekliğindeki kurtarma tünelinden yaralıların indirilmesi tatbikatına katıldı. Bazı personel de temsili olarak kuleden iple indirilerek kurtarıldı. Gaz ve dumanla kaplı bir binadan yaralı kurtarma operasyonu yapıldı. Gaz maskeli görevlilerin yangın çıkan binaya girerek, yaralıları nasıl kurtardığı ve yangını nasıl söndürdüğü gösterildi. Akaryakıt yangınlarına nasıl müdahale edileceği de tatbikatta uygulamalı olarak yapıldı.

Görevlilerin çıkarılan yangını söndürmesinin ardından, bazı Meclis personeli de yangın söndürme cihazıyla yangına müdahale etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber