'Bologna Süreci öğrencilerin Avrupa'da rahatça dolaşabilmelerini amaçlıyor'

Yükseköğretim standartlarının yükseltilmesini amaçlayan 'Bologna Süreci' toplantısı Samsun 19 Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu'nda yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2012 19:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Rektör Vekili Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, ?Bologna süreci, öğrencilerimizin ortak hareket edebilmelerini, Avrupa'da rahatça dolaşıp, iş bulabilmelerini amaçlıyor. Yani farklı ülkelerin çeşitliliğiyle birlik oluşturulmaya çalışılıyor. Üniversite olarak özellikle uluslararası öğrencilere çok önem veriyoruz. Üniversitemizin çeşitli uluslardan gelen öğrencilerle zenginleşmesini, farklı kültürlerin bu ortamda harmanlanmasını ve bu öğrencilerin de bizim kültürümüzü tanımalarını istiyoruz. Bu kapsamda değerlendirildiğinde Bologna Süreci'nin, bu öğrenci akışına olumlu katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Gerçekten çok yetenekli ve sayısal olarak yeterli öğretim görevlisine ve 100'den fazla programa sahibiz. Bu süreç içinde verdiğimiz eğitimin kalitesini artırabilirsek hem Türk hem de Avrupa öğretim hayatına büyük katkı sağlayabileceğimize inanıyorum. Katılımınız için teşekkür ediyor, başarılı bir toplantı olmasını diliyorum.? şeklinde konuştu.

?Bologna Süreci'nin tanıtımı, ?Öğrenci Otomasyonu Bologna Süreci' ve ?İlgili Menülerin Tanıtımı' ile devam eden toplantı, soru cevap bölümüyle sona erdi. Toplantıya Rektör Vekili Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, dekanlar, öğretim üyeleri ve personel katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber