Bomba ihbari yapılan otobüste av tüfeği bulundu

Esenler Otogarı'ndan 45 yolcusuyla Van'a hareket eden şehirler arası bir otobüste bomba olduğu ihbarı polisi hareke geçirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2012 20:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polis, söz konusu otobüsü TEM Otoyolu'nda durdurdu. Otobüste yapılan aramalarda av tüfeği bulundu.

Esenler Otogarı'ndan hareket eden ve Van'a gitmek üzere yola çıkan 34 PH 047 plakalı otobüste bomba olduğu ihbarı üzerine polis alarma geçti. Polis, Esenler Otogarı'ndaki görevlilerle temasa geçerek yolcu otobüsünün yerini belirledi. Telefonla otobüs şoförünü de arayan polis ekipleri, bomba ihbarı olduğunu, paniğe neden olmadan hemen otobüsü kenara çekmesini istedi. Polisin ikazı üzerine Çamlıca Gişeler'e yaklaşık 1 kilometre kala emniyet şeridine giren sürücü Yakup A.'nin kullandığı otobosün etrafı polis tarafından sarıldı. Bir süre içerde bekletilen yolcuların önce kimlikleri toplandı. Daha sonra tek tek indirilen yolcuların çantaları ve bagajları titizlikle arandı.

Bu arada aramalar sırasında otobüste bulunan uzun namlulu bir silah kısa süreli şaşkınlığa neden oldu. Daha sonra silahın havalı av tüfeği olduğu, bir yolcu tarafından satın alındığı anlaşıldı. Her yeri dakikalarca aranan yolcu otobüsünde bombaya rastlanmadı. Uzun süre şaşkın gözlerle polisin çalışmalarını seyreden yolcuların kimlik kontrolleri yapıldı. Olay yerinde gazetecilere açıklama yapan kaptan Yakup A., "Otobüste bomba olduğunu söylemişler. Terminalden beni aradılar, ben de bekledim. Şimdi her yeri arıyorlar. Bizim otobüste bomba niye olsun ki. İnşallah boş ihbardır". dedi. Polisin, aniden otobüsü durdurduğunu söyleyen bazı yolcular ise hiçbir bilgi verilmeden bekletildikleri için tepki gösterdi.

Tüm aramalara rağmen ihbarda belirtilen bomba bulunamadı. İhbarın asılsız çıkması üzerine' yolculardan özür dileyen polis' otobüsün hareket etmesine izin verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber