Belediye Başkanı Külcü ifade verdi

Aralarında Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile 1 belediye başkan yardımcısı, 2 belediye meclis üyesi ve 5 belediye çalışanının olduğu "irtikap ve ihaleye fesat karıştırma" iddiasıyla açılan davanın görülmesine başlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2012 20:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, belediye meclis üyeleri Ahmet Özler ve Abdulaziz Layık, ihale komisyonu üyeleri Ömer Maz, Köksal Çöldaş, Eşref Bodur ve Mikdat Yıldırım hakim karşısına çıktı. Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir sağlık sorunları nedeniyle, ihale komisyonu üyesi Leyla Sayın ise yurt dışında olduğu gerekçesiyle ilk duruşmaya katılmadı.

Kimlik tespitinin ardından mahkeme başkanının dava ile iddianameyi okumasının ardından Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün ifadesine başvuruldu. Suçlamaları kabul etmeyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, iddiaları "afaki" olarak niteledi. Mahkeme başkanının iddialarla ilgili yönelttiği soruları da tek tek yanıtlayan Külcü, "-80 bin lira istedi, 20 bine razı oldu- gibi iddialar var. Tretuvar ihalesinde ilk firma ile ikinci firma arasında 80 bin TL fark vardı. Ancak bu farkla ilgili ne şahsımın ne de Başkan Yardımcısı Alper Zahir tarafından şahsımıza verilmesi yönünde müşteki ile aramızda herhangi bir görüşme yada pazarlık yapılmadı" dedi.

Mahkemeye delil olarak sunulan CD ile de ilgili açıklama yapan Külcü, müşteki Halil İbrahim Çalış ile hiçbir ortamda görüşme yapmadığını, bu nedenle delil olarak ibraz edilen CD ve içeriğini kabul etmediğini belirtti.

Diğer sanıklarında ifadelerinin alınmasının ardından duruşma 23 Kasım 2012 tarihe ertelendi.

Mahkeme çıkışı dava ile ilgili gazetecilerin sorularını cevaplandıran Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, "Adalete güveniyoruz" dedi. - Çorum

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber