10 nüfuslu aile sokkata yatıyor

- Bursa'nın Yenişehir ilçesinde, 10 nüfuslu Büyüt ailesi, evleri olmadığından dolayı sokakta yatmak zorunda kalıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2012 22:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Daha önce Tabakhane Mahallesi'nde tahtadan bir kulübede kalan Büyüt ailesi, hayırseverlerin yapmak istediği eve belediye yeşil alana yapıldığı için izin vermeyince ne yapacaklarını şaşırdı. Geçimini hurdacılık yaparak sağlayan 44 yaşındaki baba Murat Büyüt, havaların soğumaya başladığı şu günlerde özellikle küçük çocuklarının üşüyüp hasta olduğunu belirtti.

Büyüt, ?Geçimimi hurdacılık yaparak kazanıyorum. Bu zamana kadar tahtadan yaptığım kulübede oturuyordum. Ancak mahallemizden hayırsever arkadaşlarımız bana bir ev yapmaya karar verdi. Kulübemin olduğu yerde çalışmalara başladık. Belediye yetkilileri evi yaptığımız yerin yeşil alan olduğunu belirterek çalışmaları durdurdu. Şu an 10 nüfus sokakta yatmak zorunda kaldık. Sıcak havalarda sıkıntı olmuyordu, ancak havaların soğumasıyla küçük çocuklarımız üşüyüp hasta oldu. Yağmur yağacak diye ödümüz kopuyor. Ne yapacağımızı bilmez haldeyiz?dedi.

Büyüt, ekonomik sıkıntılardan dolayı çocuklarını okula gönderemediklerini belirterek, ?Sabit bir gelirim yok. At arabası ile hurdacılık yapıyorum. İş bulursam hamallığa gidiyorum. Sağa sola da borçlarım birikti. Çaresizlik içinde ne yapacağımı bilmiyorum. Birilerinin bana yardım etmesini bekliyorum. Şu an ne arsa alacak param, ne kirada oturacak durumum var. Roman olduğumuz için de her yerde ev bulamıyoruz. Kendimi düşünmüyorum, çocuklarımı ve torunlarımı düşünüyorum. Allah rızası için birilerinin bize yardım etmesini bekliyorum? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber