Mutfakta Başkan var

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Şehit Üsteğmen Hakan Özcan Tesisleri'nde hizmet veren Aşçılık Okulu'nda Estonya'dan gelen konuklarına kendi elleri ile yemek hazırladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2012 22:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkan Güzelbey, konuğu olan Estonya'nın Tallin Üniversitesi akademisyenlerinden İnna Ottsipsuk ve Türkoloji Bölümü'nde okuyan 4 öğrenciye Ali nazik, kabak oturtması, meyhane pilavı ile köfte ve salatadan oluşan bir menü hazırladı. 1 hafta boyunca Aşçılık Okulu'nda Gaziantep'in dünyaca ünlü yemeklerini yapmayı öğrenmek için eğitim alan konuk ekip, Başkan Güzelbey'in mutfaktaki maharetinden oldukça etkilendi.

Gaziantep'in unutulmaya yüz tutan yemek kültürünü yaşatmak amacıyla altı yıldan beri Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Aşçılık Okulu'nun hizmet verdiğini hatırlatan Başkan Güzelbey, ?Üçer aylık periyotlarla 25 öğrenciye okulumuzda hem Antep yemekleri hem genel mutfak kültürü hem de hijyen konusunda bilgiler veriliyor. Burada sadece yemek değil, aynı zamanda sofra adabı ve hijyen konusunda da eğitimler veriliyor. Vatandaşlarımız tarafından büyük bir talep var. Birçok restoran aşçılık okulumuzdan diplomalı aşçı çalıştırmak istiyorlar. Ben bu çerçevede hem aşçılık okulumuza ilgi gösteren vatandaşlarımıza hem de başarılarından dolayı okulun yöneticilerine çok teşekkür ediyorum. Bugün, beşi Tallin Üniversitesi'nden gelen öğrenci ve öğretmenlerden oluşan 13 kursiyerimizle birlikte mutfağa girdik. Menümüzde Gaziantep'e özgü Ali nazik vardı, kabak oturtması dediğimiz yine bir lokal yemeği vardı, meyhane pilavımız vardı, köftemiz vardı, salatımız vardı. Talin Üniversitesi ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi arasında bir öğrenci değişimi programı bulunuyor. Bu işbirlikleri çerçevesinde gerek kültürel, gerekse eğitim alanlarında paylaşımlarda bulunuyoruz. Gaziantep'te yaklaşık iki haftadır bulunan akademisyen ve öğrenci konuklarımıza hem kentimizi gezdirdik hem de Avrupa'nın bir ucu olan Estonya'nın Tallin şehrinden gelen öğrencilere kültürümüzün temel taşlarından olan lezzetli mutfağımızın örneklerinden yapmayı öğrettik? dedi.

Konuk ekip Gaziantep'teki devlet ve vakıf üniversitelerinin yetkilileri ile de bir araya geldi. Buluşmada iki ülkenin eğitim sistemleri hakkında karşılıklı bilgiler paylaşılırken, eğitim alanında kurulabilecek işbirlikleri konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber