Köylüler kendi imkânları ile evlerine kaynak suyu alıyorlar

Bartın'ın Ulus ilçesi Kumluca beldesi Yılanlar Köyü Yeni mahalle halkı kendi imkânları ile evlerine kaynak suyu almak için sondaj yaptırıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2012 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yılanlar Köyü Yeni mahalle Kiremitharmanı mevkide yaptırılan sondaj kuyusu için devletten herhangi bir yardım almadan kendi imkânları ile su ihtiyaçlarını karşılamak için mahalle halkı imece usulü çalışıyor. 20 yıl önce kendi imkânları ile kurdukları su şebekesinin eskimesi ve suya kanalizasyon karışma şüphesi nedeniyle, kaynak suyu almak için sondajla su kuyusu açtırıyorlar.

Mahalle halkından Kamil Korkut, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ?Biz mahalle olarak kendi imkânlarımızla su sorunumuzu çözmeye çalışıyoruz. Devletten destek almak istemedik, çünkü devlet her noktaya yetişemeyebiliyor. Bizim bulunduğumuz bu noktada su var. Biz susuzluk çekiyorsak bu zamana kadar kendi tembelliğimizden çekiyoruz, biraz bizim çabamız olursa su sorunumuz olmayacak. Biz yaklaşık 20 yıldır kendi mahallemizde imece usulü bir sistem kurduk, o sistemden su içiyoruz lakin kurduğumuz sistem eskidi deforme oldu, şimdi yeniden sondaj vuruyoruz. Mahalleli büyüklerimizle, ağabeylerimizle oturduk konuştuk, böyle bir proje yapmaya karar verdik. Kastamonu Devlet Su İşleri'nden suyla sondajla alakalı ruhsat çıkardık ve hamdolsun inşallah suyu da kavuşacağız, suyu da bulacağız. Suyu bulduktan sonra çok uzun vadeli ileride çoluk, çocuğumuzun sıkıntı çekmeyeceği bir proje olacağını düşünüyoruz. Çıkan su ücretsiz olacak, enerji dışında bir ücret olmayacak bu suda. Yaklaşık 9- 10 Bin Liralık proje bu, bunun dışında enerji hattı, elektrik hattı, su pompası vesaire derken yaklaşık 20 Bin Liralık bir proje, su sayacını ise adil bir dağıtım ve elektrik parasını karşılamak için koyacağız her haneye. Daha temiz, daha sağlıklı su içeceğiz çünkü şu an mevcut içtiğimiz suyla alakalı kanalizasyon şüphemiz var, burada yerleşim çok olduğundan mahallenin kanalizasyonu bu ırmakta onun için kaynak suyunu talep ediyoruz istiyoruz.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber