Balıkesir'de yerel gazete sahiplerine örgüt suçlaması

Balıkesir'de işadamları ile siyasetçilere tehdit ve şantaj suçlamasıyla, haklarında toplam 220 yıl hapis cezası istemiyle dava açılan yerel gazete sahipleri, tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2012 07:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir'de işadamları ile siyasetçilere tehdit ve şantaj suçlamasıyla, haklarında toplam 220 yıl hapis cezası istemiyle dava açılan yerel gazete sahipleri, tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

Alınan bilgiye göre, suç işlemek amacıyla örgüt kurarak, yağma, tehdit ve şantaj yoluyla bazı siyasiler ile işadamlarından haksız menfaat sağladıkları iddiasıyla, haklarında soruşturma yürütülen 2'si tutuklu 12 şüpheli hakkında açılan davanın görüşülmesine başlandı.

Balıkesir 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşması, sanık, müşteki ve tanık sayısının fazla olması ve mahkeme salonunun yetersiz kalması nedeniyle 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı.

Gözaltılardan sonra yayın hayatına son veren Yeni Balıkesir gazetesinin sahipleri Mehmet Emin Boldan ile Sedat Boldan'ın tutuklu olarak yargılandığı ilk duruşmaya, çoğunluğu gazetenin eski çalışanlarından oluşan toplam 10 sanık katıldı.

12 şüpheli ve 39 müştekinin bulunduğu davanın 50 sayfalık iddianamesi, 3 saatte okundu. 12 saat süren davada, tutuklu ve tutuksuz sanıklar savunmalarını yaptı.

Suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla hakkında 110 yıl hapis cezası istenen gazetenin kurucusu Mehmet Emin Boldan, gazetede yer alan şikayete konu haberleri kendisinin yaptığını belirterek, "Her şeyi ben yazdım. Bu gazetede benim haberim olmadan en küçük adım atılmaz. Elemanlarımın yaptığı işler benim kontrolümde yapılmıştır. Aramızdaki bağ mesleki bağlantıdır" dedi.

Cumhuriyet Savcısı'nca hazırlanan iddianamede örgütün ikinci adamı olduğu iddiasıyla hakkında 110 yıl hapis cezası istenen Sedat Boldan, suçlamaları kabul etmedi.

"Başkasını bir malı teslimi veya malın alınmasına karşı koymamaya mecbur kılmak suretiyle yağma, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma, örgüt kurma" iddiasıyla tutuksuz yargılanan diğer şüphelilerin de savunmalarında suçlamaları reddettiği bildirildi.

Mahkeme Başkanı Alparslan Demir, yaklaşık 12 saat süren yargılama sonunda, iddianamede toplam 220 yıl hapis cezası istenen tutuklu sanıklar M. Emin Boldan ile oğlu Sedat Boldan'ın cezaevinde yattıkları süre ve delillere karartma durumu olmadığından tahliye edilmelerine karar verdi.

Duruşma Kasım ayına ertelendi.

"Örgüte bilerek, isteyerek yardım ettikleri" iddia edilen Balıkesir Belediye Başkan Yardımcıları Tuna Aktürk ile Yusuf Özenç ise mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber