89 yıl hapis cezasına çarptırılan eski (TSO) Başkanı yakalandı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde ?Çelik 2? operasyonu kapsamında mahkemece 89 yıl hapis cezasına çarptırılan Karadeniz Ereğli eski Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Ahmet Likoğlu, İstanbul'da yakalandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2012 17:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karadeniz Ereğli ilçesinde 27 Ocak 2009 tarihinde yapılan ?Çelik 2? operasyonu kapsamında Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nce tutuklanarak Ankara Sincan Cezaevi'ne gönderilen ve daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Kdz. Ereğli eski TSO Başkanı Ahmet Likoğlu, yargılandığı davada işlenen suçlarla ile ilgili olarak ayrı ayrı 89 yıl hapis cezasına çaptırılmıştı. Hakkında yakalam kararı çıkartılan Likoğlu, İstanbul'da yakalandı.

Karadeniz Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından baskı, cebir kurmak sureti ile silahlı suç örgütüne yönelik 27 Ocak 2009 tarihinde yapılan ?Çelik 2' adlı planlı operasyonda yakalanan örgüt lideri Ahmet Likoğlu'nun da aralarında bulunduğu toplam 14 kişinin mahkemece serbest bırakıldığı ve işlenen suçlar ile ilgili ayrı ayrı verilen cezalardan 89 yıl hapis cezasına çarptırılan Likoğlu'nun mahkeme kararı çıktıktan sonra firar ettiği belirtildi. Açıklamada, ?Şahıs ile ilgili yapılan çalışmalarda şahsın İstanbul ilinde olduğunun tespit edilmesi üzerine İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile koordineli yapılan çalışmalar neticesinde Ahmet Likoğlu isimli şahıs 28 Eylül 2012 günü İstanbul Bahçeşehir ilçesinde kullanmış olduğu Giresun nüfusuna kayıtlı F. O. isimli sahte kimlikle yakalanarak, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanmıştır. İlçe Emniyet Müdürlüğümüzün ilçemiz genelinde suç ve suçlu ile mücadelede çalışmaları aynı kararlılık ve titizlikle devam edecektir? denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber