Gölcük yolundaki yangın ucuz atlatıldı

Ödemiş'i Gölcük'e bağlayan yolun İncilipınar mevkiinde dün akşam saatlerinde çıkan yangın, erken müdahaleyle kısa sürede kontrol altına alındı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2012 17:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgiye göre, İncilipınar mevkiinde saat 19.00 sıralarında çıktığı tahmin edilen yangın, köyde oturan vatandaşlar tarafından fark edilerek, Orman İşletmesi ve Gölcük Belediyesi'ne haber verildi.

Olay yerine giden vatandaşlar söndürme çalışmalarına başlarken, havanın rüzgarlı, otların da kuru olması sonucu yangın yamacı sardı. Orman İşletme şefliğinden iki arozöz, Gölcük Belediyesi'nin yangın söndürme tankerleri ve arozözleri de yangına müdahale ederken, köylüler dumanların çıktığı sırada kuvvetli bir patlamanın yaşandığını, ancak bunun ne olduğunu bilmediklerini, patlamanın ardından da yangının bir anda her tarafa sirayet ettiğini söyledi.

Rüzgara rağmen ekipler altı koldan söndürme çalışmalarını sürdürürken, yolun alt kısmına da müdahale ederek, alevin dere yatağına girmesini önlediler. Yetkililer, alevlerin dere yatağı önünde kontrol altına alınmaması durumunda, Bozdağ ve Ahrandı Tepesi eteklerine kadar kontrol altına alınmasının mümkün olamayacağını belirtti. Ekipler akşam saatlerinde soğutma çalışmalarına devam ederken, yangının çıkış sebebiyle ilgili jandarma soruşturma başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber