Başbakan salona geldiğinde büyük coşku yaşandı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 30 Eylül 2012 11:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GAZETECİLER AYAKTA KALDI

Delegeler, parti örgütleri ve halk kadar, gazetecilerin de Ak Parti kongresine ilgisi büyük. Ancak salonda gazeteciler için ayrılmış küçük bölüm, kongreye akredite olan yüzlerce gazetecinin gelmeye başlamasıyla tamamen doldu. Gazetecilerin çok büyük bölümü ayakta kaldı.

BİNLERCE POLİS GÖREVLİ

Kongrenin güvenliği için Ankara'da binlerce polis görevlendirildi. Arena spor salonunun ana kapısının açıldığı yol, trafiğe kapatıldı. Kongre salonuna gazeteciler, delegeler ve halk, teker teker aranarak alınıyorlar.

Kongre salonunda "Hayallerimiz var, sevdamız var", "büyük millet, büyük güç", Bir olduk birlik olduk, birlikte Türkiye olduk", "Türkiye'nin partisi, Türkiye'nin lideri", "Her şey Türkiye için bu ışık sönmeyecek", "biz birlikte Türkiye'yiz" ifadelerini içeren pankartlar asılı durumda.

Tüm tribünlere ise, hem AK Parti, hem de Türk bayrağı dağıtılmış durumda.

Kongre salonunda engelliler de unutulmamış. Tribünlerde engelliler için özel yerler ayrılmış.

KONGRE KUMANYASI THY'YE HİZMET VEREN ŞİRKETTEN

AK Parti, kongreye katılanlara kumanya dağıtımı için, halen THY'ye de hizmet veren Do&Co şirketi ile anlaşmış. Kongre için gelenlere sabahın ilk saatlerinden itibaren kumanya dağıtımına başlandı.

DEV EKRANLARDAN İCRAATLAR ANLATILIYOR

Geçen kongrelerdeki kesintisiz müzik yayınının aksine, bu kez Kongre salonunda, sabahın ilk saatlerinden itibaren gerek salonun içinde, gerekse dışında AK Parti'nin iktidardaki icraatını anlatan filmler durmaksızın gösteriliyor.

Dev ekranlardaki videolarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarından da kesitler veriliyor. Ve Başbakan ekranda her konuştuğunda, tribünlerden coşkulu alkışlar geliyor.

"GADANI ALIRIM BÜYÜK USTA...."

AK Parti Kongresi'nde, parti yönetimi kendi belirlediği pankartlar dışında pankart açılmasına izin vermiyor.

Ancak arada, bazı parti örgütleri bu yasağı, kısa süreli de olsa, delmeyi başarıyorlar.

Bunlardan biri de Kayseri il örgütü oldu.

Birden bire açtıkları pankartta, "koca dünya sana hasta, ne yiğittin sen Davos'ta, gadanı alırım büyük usta..." yazıyordu.

Pankart sadece birkaç dakika açıldı, ardından parti yöneticilerinin uyarısı ile kaldırıldı.

NEŞET ERTAŞ UNUTULMADI

Kongre'de, geçtiğimiz hafta içinde hayatını kaybeden Neşet Ertaş da unutulmadı. AK Parti'nin şarkılarına ara verilerek, "Neşet Ertaş anısına" anonsu yapıldı ve Neşet Ertaş'ın türküleri yayınlanmaya başladı. Kongre, Neşet Ertaş'ın sesiyle coştu.

SALON DIŞINDA KONUŞTU

Başbakan Erdoğan Ankara Arena'ya gelişinin ardından salona gimeden önce dışarıda partililere kısa bir konuşma yaptı.

Erdoğan konuşmasının ardından eşi Emine Erdoğan'la salona girdi. Başbakan'ın salona girmesiyle birlikte coşku tavan yaptı. Partililer Erdoğan'a büyük sevgi gösterilerinde bulunurken Başbakan da AK Partililere çiçek attı.

Başbakan ve protokolün yerini almasının ardından AK Parti Genel başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem kongre açılış konuşmasını yaptı.

Oy birliği ile Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin Divan Başkanı seçildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber